OVAKAV TUNEL ZA KRIJUMČARENJE DROGE SVET NIJE VIDEO: Narko-karteli kroz njega prolaze VOZOM! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je deseti tunel za prevoz velikih količina droge otkriven na području San Dijega od 2006. godine, a vlasti su konfiskovale najmanje 12 tona marihuane čija je ulična vrednost šest miliona dolara

  • 3

Krijumčari sa američko-meksičke granice toliko su se usavršili u operacijama prebacivanja droge da je u "supertunelu" otkrivenom protekle nedelje pronađena i železnička pruga.

ZAPANJUJUĆI IZVEŠTAJ UN: Sve droge treba da se legalizuju!

Tunel se dužinom osam terena za američki fudbal, od skladišta u Tihuani do skladišta u San Dijegu i ima železničku mrežu, osvetljenje, priključke za struju i metalne grede kojima se sprečava urušavanje zemlje.

Vlasti su konfiskovale najmanje 12 tona marihuane čija je ulična vrednost šest miliona dolara i uhapsile 22 ljudi u San Dijegu i Tihuani u vezi s otkrićem jednog od najvećih tunela pronađenih posednjih godina.

– Skoro svake godine uočimo supertunel koji treba da krene s upotrebom. Taman kada krijumčari pomisle da mogu da krenu u posao, mi ih izbacimo iz njega – navodi za CNN Lora Dafi, američka državna tužiteljka za područje južne Kalifornije.

Foto: Profimedia/Eyevine Foto: Profimedia/Eyevine

Novoizgrađeni tunel otkriven je u okviru šestomesečne istrage koja je započela prošlog maja i u kojoj je učestvovao i agent na tajnom zadatku čiji je zadatak bio da pomogne u transportu kanti s iskopanom zemljom iz skladišta. On je krijumčarima onda ponudio i da im prevozi i skladišti drogu.

Pogledajte kako izgleda tunel kojim je meksički KRALJ KOKAINA pobegao iz zatvora, a da ga niko nije primetio (VIDEO)

Kraj tunela u San Dijegu nalazi se na samo 800 metara od graničnog prelaza Otaj Mesa. Krijumačari su u sredu saopštili agentu na tajnom zadatku da treba da prebace tovare marihuane tunelom iz jednog u drugo skladište. Vlasti veruju da je to trebalo da bude prvi put da je veća količina droge trebalo da bude prevezena tunelom.

U sredu uveče, vlasti su stavile pod svoju kontrolu "sofisticirani prekogranični supertunel". To je deseti tunel za prevoz velikih količina droge otkriven na području San Dijega od 2006. godine.

Američke vlasti su do sada otkrile ukupno 75 tunela za krijumčarenje, mahom u Kaliforniji i Arizoni.

Pogledajte video:

Da li mislite da vlasti mogu da suzbiju krijumčarenje droga otkrivanjem ovakvih tunela? Ostavite vaš komentar.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor:fokus.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristijan

    26. oktobar 2015 | 18:37

    A naši ne mogu da naprave auto put kroz Vojvodinu...njih treba angozavati za infratrukturne projekte Srbije

  • Nina

    26. oktobar 2015 | 20:25

    Ne znam zasto se toliko svi cude, pa to su bre nezapamcene pare koje prolaze kroz ruke narko dilera i svercera. Sta je za njih da sebi olaksaju put i prokopaju tunel za voz. PARA VRTI GDE BURGIJA NECE, rekose jednom davno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA