Gorenje otvara fabriku u Valjevu

Kompanija će izgraditi novu fabriku rashladnih uređaja i zaposliti 100 radnika, najavljeno prilikom potpisivanja ugovora o investicijama

  • 0

Kompanija "Gorenje" u Valjevu će izgraditi novu fabriku rashladnih uređaja i zaposliti 100 radnika, dok će u Staroj Pazovi proširiti kapacitete postojeće fabrike i otvoriti još 100 radnih mesta, istaknuto je u Valjevu, prilikom potpisvanja ugovora o tim investicijama.

Ugovore su potpisali potpredsednica Vlade Verica Kalanović, predstavnik Uprave kompanije "Gorenje" Branko Apat, gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević i predsednik Opštine Stara Pazova Goran Jović.

Predsednik kompanije "Gorenje" Franjo Bobinac rekao je prošle nedelje da će se broj zaposlenih u fabrikama "Gorenja" u Srbiji, koji sada iznosi 1.100, od sredine ove godine uvećati, verovatno, na više od 1.500.

Bobinac je rekao da je ta kompanija u proteklih šest do sedam godina uložila oko 70 miliona evra u tri fabrike u Srbiji - u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru.

Prema njegovim rečima, Srbija ima veoma dobre podsticaje za strane investitore i jasno artikulisanu politiku da su strana ulaganja dobrodošla, tako da nije slučajno što je "Gorenje" odlučilo da ulaže baš u njoj, gde ima i dobavljače za svoje fabrike.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA