DECO, PIŠITE DEDA MRAZU: Više ne odgovara na imejl, ovo je jedini način da vam ISPUNI ŽELJE!

Mališani mogu da u pismu spakuju svoje pesme, priče, dogodovštine, crteže, želje i poruke

  • 2

Povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika i u duhu društveno odgovorne prakse, Javno preduzeće "Pošta Srbije" 13. put organizuje akciju za mališane "Piši Deda Mrazu" i poziva decu uzrasta do deset godina iz cele Srbije da od 2. novembra do 4. decembra pišu svom omiljenom deki.

POŠTA ZA PRIMER: Neto dobitak preko 21 milion evra za 9 meseci!

Mališani mogu da u pismu spakuju svoje pesme, priče, dogodovštine, crteže, želje, poruke i slično. Deda Mrazu mogu da pišu pojedinci, a mogu i zajedno čitava odeljenja ili vaspitne grupe.

Na svakom radu treba obavezno napisati ime i prezime autora, adresu, godinu rođenja i broj telefona.

Prepoznatljiv simbol po­štan­skog sa­o­bra­ća­ja je svakako pismo, a njegovo polazište i izvorište u isto vreme je pismenost.

Cilj akcije "Piši Deda Mrazu" je da se deci dočara svet pisama i čestitki, kao i da ih podstakne na stvaralaštvo, kreativnost i maštovitost i ohrabri da uz igru i zabavu neguju kulturu pisane komunikacije i bogate maternji jezik, budući da su pisma oduvek bila odraz znanja i dobrog vladanja.

Na adresu "Pošte Srbije" tokom ove akcije svake godine pristigne više hiljada dečijih radova, pri čemu u nekim kovertama bude na desetine pesama i crteža iz čitavog odeljenja ili vaspitne grupe.

Prošle godine oboren je rekord jer je Deda Mrazu pisalo 13.964 mališana iz čitave Srbije.

Radove, uz naznačeni kontakt i datum rođenja, slati na adresu: Poštanski fah 900, 11000 Beograd 6, novogodišnja akcija "Piši Deda Mrazu".

Za one najkreativnije pripremljene su nagrade i u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    1. novembar 2015 | 14:13

    Ajde deco sta cekate,vratio se deda mraz iz Rusije,puna torba,,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA