ŠOKIRAO LEKARE I PORODICU: Dečak rođen BEZ MOZGA izgovorio prvu reč! (FOTO)

Ema Murej iz Škotske mislila je da nikada neće čuti prve reči svog sina Erona, jer njegov mali deo mozga upravlja samo funkcijama za disanje i kretanje

  • 4

Eron Murej (2) je rođen sa teškom deformacijom zbog koje nema veliki deo mozga. Lekari su njegovoj majci Emi rekli da neće dugo živeti, ali je hrabri Eron premašio sva očekivanja čime je šokirao porodicu i doktore, a on je sada uspeo da izgovori i svoju prvu reč - mama.

ZBOG NJEGOVIH REČI JECA CEO SVET: Dečak sa oštećenim mozgom izgovorio nešto čime je raznežio majku!

Ema Murej iz Škotske mislila je da nikada neće čuti prve reči svog deteta, jer njegov mali deo mozga upravlja funkcijama za disanje i kretanje.

Nekoliko minuta nakon njegovog rođenja 2013. godine, lekari su 24-godišnjoj Emi saopštili da Eron ima redak sindrom poznat kao holoprosencefalija.

Uverena da neće preživeti, Ema je u bolnicu pozvala porodicu i najbliže prijatelje kako bi se oprostili sa Eronom, ali je on uprkos procenama uspeo da preživi. Danas ima dve godine i rado se igra sa godinu dana starijim bratom Džekom.

- Lekari su mi nakon porođaja rekli da neće dugo preživeti, ali nisu precizirali koliko. Rekli su da bi, da je bilo koji drugi organ u pitanju, mogli presaditi novi, ali mozak ne. Eron je od početka pokazao da je pravi borac. Bila sam slomljena kada su mi rekli. Bio je priključen na sve moguće aparate i zamotana mu je bila glava. Bila sam u šoku. Sve se dogodilo tako brzo, nisam ni znala da sam trudna, a sreća se u sekundi pretvorila u strahotu - izjavila je presretna mama Ema.

Foto: Profimedia/Barcroft Media Foto: Profimedia/Barcroft Media

- Pogledao me je i rekao "mama". Nisam mogla da verujem - dodala je Ema.

Osim "mama", ovaj hrabri dečak je nekoliko puta rekao i "zdravo".

- Rekli su nam da će Eron zauvek mentalno biti na nivou novorođenčeta, ali već sada pokazuje napredak. Okružen je ljubavlju sa svih strana, a naročito ga obožava stariji brat koji mu pre spavanja peva pesmice - rekla je Ema.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA