MOSKVA DEMANTUJE: Avion NISU srušili džihadisti!

- Izvesni mediji sada objavljuju neproverenu informaciju da je ruski putnički avion na putu od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga navodno oboren raketom zemlja-vazduh koju su lansirali teroristi - rekao je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov

  • 6

Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je medijske navode da su ruski putnički avion, koji se rano jutros srušio na Sinaju, oborili teroristi.

ŠOKANTNO! ISIS TVRDI: Mi smo oborili ruski avion! (FOTO)

POSLEDNJA FOTKA PRED LET U SMRT? Putnica srušenog ruskog aviona fotografisala ćerku i supruga (FOTO)

- Izvesni mediji sada objavljuju neproverenu informaciju da je ruski putnički avion na putu od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga navodno oboren raketom zemlja-vazduh koju su lansirali teroristi - rekao je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov.

POSLEDNJA VEST: Nema preživelih u padu ruskog aviona! (FOTO)

- Ta informacija se ne može smatrati verodostojnom - dodao je Sokolov, a preneo TAS S.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Egipatski ogranak ekstremističke grupe Islamska država (IS) saopštio je danas da su njegovi pripadnici oborili ruski putnički avion koji se srušio na Sinajskom poluostrvu, pri čemu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

- Vojnici kalifata su uspeli da obore ruski avion na Sinaju - navodi se u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, preneo je AFP.

Avion "erbas A321", ruske aviokompanije "Kogalimavija" na letu od Šarm el-Šeika do Sankt Peterburga srušio se danas oko 100 kilometara od Ariša na severu Sinaja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Izvori iz egipatske službe bezbednosti su saopštili da nema naznaka da je avion oboren.

Na severnom Sinaju već dve godine traju napadi islamista, čiji su pripadnici odgovorni za ubistvo na stotine egipatskih vojnika i policajaca.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Egipatske snage bezbednosti često su bile meta napada, nakon svrgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. i žestokog obračuna vlasti sa njegovim pristalicama.

Za neke od najsmrtonosnijih napada odgovornost je preuzela grupa Ansar Bejt al-Makdis, koja je promenila ime u Sinajska provincija prošle godine, pošto se zaklela na vernost IS.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • londra

    31. oktobar 2015 | 19:29

    Sta tu nije jasno...ameri srusili a isis preuzeo krivicu

  • DARKO 100%

    31. oktobar 2015 | 19:13

    Pustimo da vreme kaze svoje to je najpametnije ,beli medved ce spoznati istinu a mi ce mo znati od njegovog ponasanja sta je istina!!!!!!

  • Перагеније

    31. oktobar 2015 | 20:13

    Ето разлике између Руса и Амера: Амери би ИЗМИСЛИЛИ да су их гађали ал-каиђани и други, и одмах их бомбардовали - уз колатералну штету, наравно, која је ПРАВА мета. Браћа Руси су много наивни.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA