ZVUKOVI IZ CRNE KUTIJE ZAPANJILI ISTRAŽITELJE: Pre nego što je avion nestao s radara, čulo se NEŠTO NEOBIČNO...

Šta god da se dogodilo u kokpitu bila je stvar trenutka, i posada nije imala vremena da pošalje poziv u pomoć

  • 8

Ruski istražitelji potvrdili su da su obe crne kutije Erbasa koji se srušio na Sinaju pronađene u dobrom stanju, prenosi britanski Telegraf.

UZROK PADA RUSKOG AVIONA: Zbog ovoga su delovi tela poginulih ljudi rasuti po Sinaju (VIDEO)

Ruska agencija Interfaks prenosi da je komunikacija između posade i kontrole leta bila rutinska do četiri minute pre nego što je avion nestao s radara. Nisu spomenuli ništa neobičnog tokom leta, kao nepoznate objekte u blizi letelice i slično.

Ali, kažu da su se u samom trenutku pre nego što je avion nestao s radara u kokpitu čuli "neobični zvukovi". Sudeći po snimku, šta god da se dogodilo bila je stvar trenutka i posada nije imala vremena da pošalje poziv u pomoć.

Printskrin: YouTube/Obo Srem Printskrin: YouTube/Obo Srem

Inače, crna kutija su zapravo dve "kutije" koje snimaju zvukove iz kokpita i podatke o letu. Svaka je teška oko 10 kilograma, veličine je kutije za cipele i napravljena je od aluminijuma. U stanju je da podnese snažne udarce, vatru i veliki pritisak - u originalu su bile crne, ali su danas narandžaste boje kako bi ih se lakše pronašle.

Osim zvukova sa kutije, novo u razvoju događaja je i izjava egipatskog predsednika Abdela Fataha al Sisija koji je odbacio mogućnost da su avion srušili borci ISIS-a nazivajući to propagandom. Tu teoriju naizgled odbacuje i satelitski snimak na kojem se vidi da projektil ili raketa nisu srušili avion, ali se vidi snažni bljesak koji bi mogao indicirati da je reč o eksploziji rezervoara s gorivom ili čak bombi.

AVIONOM SE ŠIRIO BELI DIM: Ovo su poslednji snimci iz ruske letelice neposredno pre pada! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ruska agencija Tas ipak prenosi da su na mestu pada aviona pronađeni nepoznati elementi koji nisu deo letelice i koji su odmah poslati na analizu. To ne treba odmah uzimati kao dokaz o bombi, budući da je potencijalno reč o ličnim stvarima putnika.

Podsećamo, Erbas A-321 na letu 9268, koji je prevozio ruske turiste iz egipatskog Šarm el Šeika u Sankt Peterburg, srušio se u subotu ujutro 30 minuta nakon poletanja na severu Sinajskog poluostrva, stotinjak kilometara južno od grada Al Ariša.

U avionu je bilo 217 putnika i sedam članova posade i niko nije preživeo nesreću. Do sada je identifikovano deset žrtava.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    3. novembar 2015 | 23:54

    Sada postoje slike satelita, a u slučaju nestanka MH370 nigdje ništa.. Dajte molim vas..

  • bato

    4. novembar 2015 | 09:22

    Kutije su oduvek bile crvene, ali ih zovu crne jer se iz njih čitaju crni podatci. I oklop kutija je čelični, znam jer sam ih održavao.

  • igor

    4. novembar 2015 | 09:20

    kako niko da kaze sta se to culo kad su se zapanjili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA