DUŠICU TOŠIĆ (13) POKOSIO KAMION: Tragedija u srpskom selu kod Požege

Rekli su mi da je živa, ali po njihovoj reakciji, video sam da nema nade. Video sam ćerku. Disala je. Krenuo sam za njima u Beograd. Kad smo stigli na VMA, već je bilo kasno. Tamo sam je poljubio - priča otac preminule devojčice

  • 2

Dušica Tošić (13) iz Kalenića kod Požege poginula je prekjuče na putu Požega-Kosjerić kada je naletela na zadnji deo kamiona dok je pretrčavala ulicu. Ona je tom prilikom teško povredila glavu, a nekoliko sati posle nezgode je preminula na putu od užičke bolnice do VMA u Beogradu.

U porodici male devojčice zavladao je pravi muk.

- Javili su mi na poslu da je došlo do nesreće. Odmah sam došao i zatekao sam kako je unose u sanitet. Krenuo sam za njima do Užica. U bolnici su je snimili, uradili šta su mogli i uputili je za Beograd. Rekli su mi da je živa, ali po njihovoj reakciji, video sam da nema nade. Video sam ćerku. Disala je. Krenuo sam za njima u Beograd. Kad smo stigli na VMA, već je bilo kasno. Tamo sam je poljubio - priča otac preminule devojčice.

Dušicu je tog dana do škole trebalo da poveze majka njene drugarice.

- Ta žena je stala sa druge strane puta da bi je povezla do Požege. Kad je Dušica pošla da pređe put iz pravca Kosjerića ka Požegi, naišao je kamion. Dušica ga je propustila i odmah pošla da pređe ulicu, ali od tog kamiona nije videla da iz suprotnog pravca ide drugi kamion "zastava". U momentu kad je zakoračila na drugu stranu, udarila je bočno u kamion, u njegov zadnji deo. Od siline udara je pala, a kamion je izleteo na travu pored puta - priča komšija Slavko Dragutinić, komšija porodice Tošić.

Vozač kamiona Aleksandar Radojičić saslušan je u policiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA