PLANIRALI ATENTAT USRED BEOGRADA: Ljubavnici želeli UBISTVOM da DOĐU NA VLAST u predstavi Makbet! (VIDEO)

Predstava Makbet rađena je po tekstu Ežena Joneska. U njoj učestvuju glumci Uroš Jakovljević, Anica Dobra, Branimir Brstina, Dejan Dedić, Tamara Dragičević, Vladislav Mihailović i drugi

  • 1

Premijera drame "Makbet" biće održana u nedelju 8. novembra u Ateljeu 212 na sceni Mira Trailović. Pretpremijera je zakazana za subotu, a premijera u nedelju u 20 časova.

Predstava Makbet rađena je po tekstu Ežena Joneska. U njoj učestvuju glumci Uroš Jakovljević, Anica Dobra, Branimir Brstina, Dejan Dedić, Tamara Dragičević, Vladislav Mihailović i mnogi drugi.

U njoj, dvojica generala, Makbet i Banko, guše pobunu. Zauzvrat, nadvojvoda Dankan obećava im zemlje, titule i novac, ali kasnije ih "izradi". Makbet, na nagovor zavodljive lejdi Dankan, Makbet planira da ubije nadvojvodu i proglasi se za kralja. Slede krvoproliće, pojava duhova, prevara...

Jonesko je predstavu napisao 1973. godine, pretvarajući Šekspirov klasik u komičnu priču o ambiciji, korupciji, kukavištvu i luksuzu, stvarajući tragičnu priču o ljudskoj naravi.

Foto: Promo Foto: Promo

Nećete nam zameriti što smo napravili malu šalu s vama, pa smo naslovom pokušali da privučemo što više ljudi da odvoji koji sat za kulturu. Ona je neophodna svakome od nas, Srbiji i svetu.

Na kraju, poslušajte kako su Šekspir i Jonesko (?) inspirisali jugoslovensku/slovenačku grupu Laibach:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    6. novembar 2015 | 13:59

    Da,redovno,puno njih odgovorilo.!!!?????A pozorista prazna!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA