SRBI UKRALI DRAGULJE OD MILION EVRA: Evo kako su ojadili zlataru na Kanarskim ostrvima!

Nakon što su prikupili dokaze iz stana u kojima su boravila dvojica uhapšenih, policajci su izdali međunarodnu poternicu za drugim osumljičenim članovima bande

  • 3

Dvojica uhapšenih pripadnika međunarodne bande "Pink Panteri" su državljani Srbije, objavila je danas policija na konferenciji za novinare.

UKRALI DRAGULJE VREDNE MILION EVRA: Dva člana "Pink Pantera" uhapšena u Španiji!

Nakon što su prikupili dokaze iz stana u kojima su boravila dvojica uhapšenih, policajci su izdali međunarodnu poternicu za drugim osummjičenim članovima bande.

Uhapšeni članovi bande su u septemrbu navodno učestvovali u oružanoj pljački zlatare na ostrvu Fuerteventura.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Trojica maskiranih muškaraca, naoružana pištoljima upala su u zlataru, nakon čega su "onesposobili" zaposlene u zlatari, pretresli kutije sa nakitom i uzeli najskuplje dragocenosti u "savršeno pripremljenoj" pljački koja je trajala samo nekoliko minuta, navodi se u policijskom saopštenju.

Policija je pronašla ukradeni nakit i satove u vrednosti većoj od milion evra.

Uhapšeni su planirali da pobegnu sa Kanarskih ostrva tako što bi sakrili plen u lažno dno kofera ili bi ga nosili na sebi kao da su jeftine kineske imitacije, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AP.

Pretpostavlja se da je čak 800 kriminalaca uključeno u kriminalne aktivnosti ove grupe za koju Interpol sumnja da stoji iza više 300 pljački u 35 zemalja širom sveta od 1999. godine.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaaaaaa

    7. novembar 2015 | 02:39

    Mozda ih je povela pobuda o vracanju naseg zlata sirom sveta.Mi smo pokradena drzava od ratova pa izmedju njih.Motiv je vrlo jasan,oni kradu nase zlato i zato su vrlo organizovani,i rasireni po svim kontinentima.Pravda.

  • Перагеније

    5. novembar 2015 | 21:08

    Је л' ово похвала? Коме? Зар људима који живе у мраку, крију се и осврћу целог свог живота?... Изађу на светлост дана кад их је много и само ако утврде своје положаје у корумпираним државним структурама. Хајдучка нација није заџслужила овакву бруку.

  • Antimus

    6. novembar 2015 | 11:02

    To je za hvalu? Bruka i sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA