SRBIJA ĆE SE BORITI DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Selaković očekuje tešku borbu na sprečavanju članstva Kosova u Unesko!

- Ovde je reč o onome što je bit srpskog naroda, srpske istorije, srpske kulture, to je naša kulturno-istorijska baština, nešto najvrednije što je ostalo iz sjajnog srpskog srednjeg veka na Kosovu i Metohiji - istakao je Nikola Selaković

  • 7
Nikola Selaković, Prekršajni sud u Beogradu Foto: Milena Đorđević

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da očekuje i dalje tešku borbu na sprečavanju članstva Kosova u Unesko, uveren da će se država Srbija do poslednjeg trenutka boriti da ostvari svoj.

SRBI MOLE SVET DA NE PRIMI KOSOVO U UNESKO: Ostalo je još samo DVA DANA do KONAČNE ODLUKE (VIDEO)

- Očekujem i dalje tešku borbu...ne treba se sada opuštati, treba raditi do kraja - kazao je Selaković za RTS, komentarišući pridobijanje podrške pojedinih zemalja.

On je istakao da je to vrlo komplikovano pitanje i važna stvar, uz opasku da "ovo nije prijem u neku sportsku asocijaciju".

- Ovde je reč o onome što je bit srpskog naroda, srpske istorije, srpske kulture, to je naša kulturno-istorijska baština, nešto najvrednije što je ostalo iz sjajnog srpskog srednjeg veka na Kosovu i Metohiji - istakao je Selaković.

On je zaključio da bi pripisivanje te baštine nekom drugome ili dati na čuvanje onome "ko je pokazao da ne da ne želi da čuva, već da uništava", bio anticivilizacijski korak.

Kako bi Srbija mogla da se bori da sprečavanje članstva Kosova u Unesko? Odgovor ostavite u komentaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • otpisani1975

    7. novembar 2015 | 11:15

    Trebali smo se boriti protig toga,pre deset godina.I sve ostale nepravde i zla pocinjene na Kosovu.Mi Srbi uvek resavamo stvari u zadnjem trenutku.Pa kad izgubimo onda kukamo.Treba probleme resavati na pocetku cim nastanu.Brzo i efikasno.Mi to izgleda ne kapiramo.Samo nam bog ovaj put moze pomoci.Nadam se da oce.

  • lapis

    7. novembar 2015 | 10:39

    Koliko je Srbija sposobna da se petlja u stvari Kosova, govori i slučaj od pre par dana na Brezovici. Kosovo se i danas brine ili ne brine o svim tim spomenicima i tako će i ubuduće biti bez obzira na rezultat glasanja, a UNESCO tu sem krojenja liste i nema nekakvu posebnu dužnost. Građanima Vojvodine i Srbije Beograd taj UNESCO predstavlja kao organizaciju koja se samo svetskom baštinom bavi, najviše onom na Kosovu, a prećutkuje se sve ono stvarno bitno čime se bave i na šta i te kako mogu da utiču. Osim toga, Selaković je poslednji koji bi trebao ljudima da govori o kulturi.

  • Dag

    7. novembar 2015 | 11:09

    Znaci - jos malo?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA