SELJAK U KOLUMBIJI ISKOPAO 600 MILIONA DOLARA PABLA ESKOBARA: Ova lažna vest srušila je internet!

- Kad je iskopao ono na šta je naleteo, otkrio je nekoliko ogromnih plavih buradi. A ono što je pronašao u njima je potpuno neverovatno: burad su bila puna dolara - ukupno 600 miliona! - navodi se u članku magazina Don Diva

  • 6

Članak magazina Don Diva u kojem je opisano kako je navodno kolumbijski zemljoradnik na zemlji pronašao bure sa 600 miliona dolara koji su nekad pripadali narko-bosu Pablu Eskobaru "zapalio" je internet.

DE PUTA MADRE: Ovo je najneverovatniji lik koji je ikada kročio u Beograd!

Prenosimo ovaj članak:

"Hoze Mariena Kartolos (65) nedavno je dobio subvenciju od 3.000 dolara od kolumbijske vlade, kako bi pokrenuo plantažu palminog ulja na zemljištu koja je u vlasništvu njegove porodice više od 200 godina. Dok je kopao kanal za navodnjavanje, Kartolos je naišao na nešto čudno.

Kad je iskopao ono na šta je naleteo, otkrio je nekoliko ogromnih plavih buradi. A ono što je pronašao u njima je potpuno neverovatno: burad su bila puna dolara - ukupno 600 miliona! Ovo je, po svemu sudeći, deo Eskobarove imperije od 30 milijardi dolara koje je ostavio "na sigurno".

Foto: www.reddit.com Foto: www.reddit.com

Na žalost Kartolosa, on neće moći da zadrži novac: iskoristiće ga kolumbijska vlada, kako bi ga uložila u socijalne programe i ekonomiju. Očekuje se da će ovaj pronalazak navesti mnoge da dođu u Kolumbiju sa ašovima i lopatama i počnu potragu za još nekim buretom u kojem leži bogatstvo."

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

Uz članak je objavljena i slika, navodno bureta u kojem je 600 miliona dolara:

Na svu sreću, internet je pun dokonih a pametnih ljudi, pa je prevara brzo otkrivena. Naime, novčanice u buretu su dolari koji su odštampani tek 2006. godine, dakle daleko posle Eskobarove smrti (1993. godine).

Na kraju je sa Tviter naloga sajta Don Diva potvrđeno da je reč o izmišljenoj priči: "Ok, ok, postoje velike šanse da priča o novcu Pabla Eskobara nije tačna. Ali bilo je zabavno, zar ne?".

Šta vi mislite, koja je istina oko ove priče? Ko je šta izmislio, a ko je šta zataškao? Napišite nam u komentarima šta mislite o ovome. 

(Telegraf.rs / Izvor: dailyHaze.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nedzad

    7. novembar 2015 | 18:25

    Mislim da je prica istinita no mu neko iz visine oduzeo novac sad je verovatno onaj seljak u to isto bure

  • Boban

    7. novembar 2015 | 18:20

    To su pare nekog Escobara koji je još ziv. Jbg.

  • Maree333

    7. novembar 2015 | 16:11

    Moze se primijetit' da se autoru dopala serija "Breaking Bad".Moram priznat'

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA