PREOKRET: Nikolić kaže da može i sa Čedom!

"Gospodin Jovanović nije vodio političku stranku koja se obrukala u vlasti", tvrdi lider SNS-a

  • 0

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio da bi posle izbora 6. maja mogao da sarađuje sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem.

- Mogli bismo da sarađujemo ako postoje teme o kojima možemo da sarađujemo. Gospodin Jovanović nije vodio političku stranku koja se obrukala u vlasti - rekao je Nikolić Radio-televiziji Srbije upitan o eventualnoj saradnji sa LDP-om.

Nikolić je pomenuo i da se sa Jovanovićem razlikuje po pitanju Kosova i Metohije, jer se ta stranka zalaže za priznanje kosovske nezavisnosti.

Na pitanje o saradnji sa Demokratskom strankom Srbije Vojislava Koštunice, Nikolić je rekao da je spreman za saradnju i sa Koštunicom, ali da ne vidi razloga da se odmah prekinu pregovori sa Evropskom unijom, što DSS zagovara.

- Možemo da se složimo u mnogo čemu, ako je spreman da istražimo mito i korupciju. Uvek je moguće prekinuti razgovore kad donose loše, a da ih ne prekidamo kad donose dobro - rekao je Nikolić.

Govoreći o spornim privatizacijama, Nikolić je rekao da će sudijama koji su u procesu reizbora ostali bez posla dati da ispitaju sporne privatizacije.

- Imamo oko 600 slobodnih sudija i oko 200 tužilaca koje je ova vlast oterala. Daćemo im ugovor o delu, dva meseca roka i svakome po jedan predmet (privatizacija). Taj posao mora da se obavi što pre, mi tu pravdu dugujemo građanima Srbije, posebno radnicima - rekao je Nikolić.

Upitan o sličnostima programa SNS-a i Demokratske stranke, Nikolić je rekao da DS nije u stanju da sprovede taj program i da građani zato treba da povere glas njegovoj koaliciji.

Nikolić je ponovo optužio Demokratsku stranku da protiv njega i stranke čiji je lider vodi "prljavu kampanju".

(D. Z. / izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA