BILI SMO U KUĆI SRPKINJE OTETE U LIBIJI: Slađanini roditelji poginuli u udesu, ćerka pukom srećom preživela (FOTO)

Aleksandar Stanković, Slađanin suprug, ne ispušta telefon iz ruku, svaki sekund neznanja teži mu je nego tona bilo čega. Sumnjaju na najgore, jer ovo nije prva nesreća koja je zadesila njihovu familiju

  • 17

Otmica nije jedina tragedija koja je zadesila porodicu Slađane Stanković, službenicu naše Amabsade u Libiji, koja je zajedno sa kolegom Jovicom Stepićem oteta juče.  Pre nekoliko godina, u saobraćajnoj nesreći ona je izgubila oba roditelja, a samo pukom srećom u autu sa njima, nije bila i Slađanina ćerka.  

Ekipa Telegrafa obišla je beogradsko naselje Padinska Skela gde je Slađana odrasla i gde i danas živi njena porodica.  U dvorištu njene kuće, gde živi sa suprugom i ćerkama, zetakli smo nekoliko ljudi, ali i muk, pognute glave i poglede pune straha i strepnje od najgoreg.

OTELI BI I MENE I ŽENU DA DECA NISU BILA S NAMA: Ispovest ambasadora Srbije u Libiji, Olivera Potežice!

Aleksandar Stanković, Slađanin suprug, ne ispušta telefon iz ruku. S obzirom na okolnosti,  ljubazno nas je zamolio da ga razumemo da nije u stanju da govori i razgovara sa novinarima.  

Umesto njega i njegovih prijatelja i rodbine kojima je svaki sekund neznanja teži nego tona bilo čega, pričaju komšije. Ali, međusobno. Oni za Slađanu kažu da je pravi primer žene. Mirna, tiha, ljubazna, vredna... U Libiji, gde radi i gde je oteta, već je 11 godina.

Foto: Facebook/Sladjana Stankovic Foto: Facebook/Sladjana Stankovic

NOVI DETALJI OTMICE SRBA U LIBIJI: Grad u kom su kidnapovani pod komandom protivnika Gadafijevog režima!

- Poslednji put smo je videli letos. Bila je tu, skoro dva meseca, na odmoru. Veoma fina žena. Kuća u kojoj živi sa suprugom i ćerkama je njena - priča za Telegraf Slađanina komšinica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jedan komšija dobacuje da su joj ćerke male, i da je jednu zamalo izgubila u saobraćajnoj nesreći u kojoj je pre nekoliko godina izgubila roditelje.

DRAMA SRBA U LIBIJI: Oteti službenici ambasade SLAĐANA STANKOVIĆ i JOVICA STEPIĆ!

- Jedna ima 12,  a druga 16 godina. Kad je Slađana u Libiji one su ovde sa ocem, on ih čuva. A, bili su i oni kod nje, tamo. Daće Bog da se sve ovo završi kako treba. Porodica sumnja na najgore, a kako i ne bi. Novih i lepših informacija od onih koje već znamo, nema. Više im tragedije ne treba. Slađana je pre nekoliko godina izgubila roditelje. Vraćali su se iz neke banje i poginuli. Trebalo je i jednu njenu ćerku da vode, ali sreća, nisu joj dali da krene, inače bi i bez deteta ostala - kaže on.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovo je SLAĐANA STANKOVIĆ, službenica ambasade oteta u Libiji (FOTO)

Slađana Stanković koja je srpskoj ambasadi u Libiji vezista, i Jovica Stepić, vozač, oteti su juče u prepodnevnim satima u gradu Sabrata u Libiji. Na kolonu vozila, u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica i dvoje otetih službenika, otvorena je vatra. Oni su, bili u odvojenim automobilima. Ambasador Potežica bio je u drugom automobilu i u napadu nije povređen.

(Lj. R. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvatska

    9. novembar 2015 | 19:07

    Vrijeme je da se mi kršćani okrenemo jedni drugima i shvatimo da sveislamski pokret prijeti našoj zapadno-europskoj civilizaciji. Žao mi je što se i susjedima Srbima ovo moralo dogoditi, strašna je to tragedija, a moje iskrene želje idu obitelji otetih da se što prije vrate svojim domovima. Molim se Bogu Svemogućem da ih zaobiđe sudbina našega Hrvata, Tomislava Salopeka, koji se svojoj kući u Hrvatsku, nikada, na žalost, nije vratio.

  • Klaudija

    9. novembar 2015 | 17:57

    Iskreno se nadam i od sveg srca navijam da se vrati i gospodja Sladjana i vozac ambasade. Velika je strahota sto prolaze kroz takvu traumu. Nadam se da ce se vratiti zivi i zdravi.

  • Ogi

    9. novembar 2015 | 17:32

    Boze pogledaj nju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA