DA LI JE OVO DOKAZ DA SU SRBI NAJSTARIJI NAROD? Nemci u Srbiji pronašli grad star 6.500 godina!

Prema prvim pokazateljima arheološkog istraživanja na lokalitetu Gradište pronađeni su dokazi da je na ovoj teritoriji pre 6.500 godina bilo naselje sa dvadesetak kuća

  • 30

Inostrani i srpski arheolozi saglasni su u oceni da će opsežna istraživanja na lokalitetu Gradište promeniti pristorijsku sliku Banata, a prema prvim pokazateljima pronađeni su dokazi da je na ovoj teritoriji pre 6.500 godina bilo naselje sa dvadesetak kuća!

U SRBIJI SE JELO KAŠIKOM PRE 7.000 GODINA: Evo i dokaza! (FOTO)

Nemački arheolog Patrik Mertl za Kurir kaže da se ovih dana odvijaju geomagnetna snimanja koja će dati nepogrešive podatke istraživanja.

- Ova snimanja potvrdila su da su postojala naselja sa dvadesetak kuća starih 6.500 godina. Arheološka istraživanja obavljao sam u mnogim evropskim državama, ali ovo je zaista upečatljivo - kaže on za ovaj list.

Arheolog Neda Mirković Marić kaže da su letos iskopani ostaci izgorele kuće iz poznog neolita, odnosno vinčanske i potiske kulture stare 4.500 godina pre nove ere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    10. novembar 2015 | 09:43

    Американци објавили да су копали у Тексасу до дубине 1000 метара и да су нашли бакарне жице. Тако су закључили да је на територији Америке пре 3000 година живела најнапреднија цивилизације. Кад су то чули, Руси копали по Сибиру и на дубини од 2000 метара пронађу оптичке каблове. Тако су закључили да је пре 5000 година на територији Русије живела најнапреднија цивилизација. Копали и Црногорци, копали, копали све до 3000 метара - и не нађу ништа. Тако су закључили да је пре 7000 година на територији Црне Горе живела најнапреднија цивилизација - сви су користили мобилне телефоне.

  • velko

    10. novembar 2015 | 12:06

    Toliko je već dokaza o autohtonosti Srba na Balkanu iz prastarih vremena a naša deca još uvek uče da smo doseljenici u VII veku. Dokle?

  • Filip

    10. novembar 2015 | 09:40

    To je jedan od dokaza. Genetika je to odavno dokazala i mnoge druge nauke. Istorija je falsifikovana al sad će i to da se sredi kako treba da bude kako je i bilo pre Berlinskog kongresa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA