DEKA I BAKA ZVALI POLICIJU 999 PUTA: Kad su im upali u kuću, ODUŠEVILI SU SE! (VIDEO)

- Ako dobijete poziv od 95-godišnjeg para, bilo da im je potrebna fizička ili emotivna pomoć, uvek možete da nađete vremena da odgovorite - rekao je Okvel koji veruje da bi svako drugi učinio isto to

  • 0

Stariji bračni par kontaktirao je s policijom 999 puta u Mančesteru, i to samo da bi neko od ljudi iz stanice svratio na šolju čaja. Dva policajca posetila su kuću Freda Tomsona i njegove 95-godišnje supruge u utorak popodne, nakon što su pozvali Hitnu pomoć jer je "Fred imao poteškoće".

EVO ZAŠTO PENZIONERI DRŽE RUKE NA LEĐIMA: Ovaj deda na 2:30 je sve objasnio, MORATE DA GA SASLUŠATE! (VIDEO)

Policajac Stu Okvel rekao je da su on i kolega došli u kuću Tomsonovih misleći da se Fredu nešto dogodilo, ali "paru nije bila potrebna medicinska pomoć, a pozvali su ih iz očaja".

Gospođa Tomson je dementna i brine se za muža koji ima velikih problema sa vidom.

- Fredova supruga nam je skuvala čaj, sedeli smo pola sata, a on je pričao o doživljajima iz rata. On je neverovatan čovek, mnogo smo se smejali dok je pričao, ulepšao mi je dan - rekao je Okvel.

Printskrin: telegraph.co.uk Printskrin: Printskrin: telegraph.co.uk

- Bilo je predivno za promenu pričati sa nekim novim, jako mi je drago što je pomoć dostupna i bilo je zadovoljstvo razgovarati sa policajcima, jer u starosti se često osećamo izolovano - rekao je Fred. Ipak, Tomsonovi imaju podršku od komšija i dece koja dolaze svaki drugi dan, ali je gospođa Tomson imala problema sa sećanjem, koje izgleda "malo bledi", te je zaboravila da ona i Fred ipak nisu toliko usamljeni.

- Ponekad je ljudima teško, pogotovo u ovo doba godine. Nije nam bilo teško da im pomognemo, samo smo ih utešili - rekao je Okvel koga su iz stanice kritikovali da je "gubio vreme". Akcija ovih policajaca nije prošla nezapaženo na društvenim medijima. Seli Fišer je napisao "I ovo je policija, ne moraju da se bave samo lošim momcima, evo najboljeg primera da mogu da rade sa dobrima".

POGREBNIK POTROVAO STARCE? Čačanin prevozio hranu i leševe u istom kombiju!

- Ako dobijete poziv od 95-godišnjeg para, bilo da im je potrebna fizička ili emotivna pomoć, uvek možete da nađete vremena da odgovorite - rekao je Okvel, koji veruje da bi svako drugi učinio isto to.

- Dobijamo mnogo lažnih poziva, gubimo vreme svaki dan, ovo je pre svega ljudski čin, a onda dužnost. Naravno da ću uvek priskočiti u pomoć ljudima koji pate od demencije. Biti sam sa sobom u takvoj situaciji je užasna stvar - dodao je policajac.

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA