EVROPSKA PREMIJERA NOVOG PIKASA: Marko Tomić izlaže radove u Mikser hausu! (FOTO)

Posetioci će moći da vide oko 20 dela nastalih u Majamiju i tokom umetnikovog boravka u Beogradu poslednjih par meseci. U toku otvaranja slikar će sa posetiocima razgovarati o inspiraciji i svojoj vizuri umetničke veze ova dva grada

  • 2

U Mikser Haus VIP Galeriji u petak, 13. novembra u 19 časova otvara se prva izložba slika u Beogradu srpsko-američkog slikara Marka Tomića pod nazivom "LOOKING FOR A FRIENDLY UNIVERSE" .

O OVOME PRIČA CELA SRBIJA: Ovaj mladić je usred ambasade uradio nešto što je sve ŠOKIRALO! (FOTO)

Posetioci će moći da vide oko 20 dela nastalih u Majamiju i tokom umetnikovog boravka u Beogradu poslednjih par meseci. U toku otvaranja slikar će sa posetiocima razgovarati o inspiraciji i svojoj vizuri umetničke veze ova dva grada.

Marko Tomić rođen je 1984. u Beogradu i sa 23 godine se seli u Majami gde počinje njegova slikarska karijera. Slikar izutetne ekspresije, originalnog stila i velike produktivnosti, ubrzo biva zapažen na savremenoj američkoj umetničkoj sceni i postaje član umetničkih grupa i galerija.

OVO SU SVE KNJIGE KOJE JE MOMO KAPOR KUPIO ZA ŽIVOTA: Tajne top 5 ličnih predmeta čuvenog pisca (FOTO) (VIDEO)

Od 2012. stalno izlaže u Americi, a 2013. na samostalnoj izložbi u okviru Art Expo New York dobija nadimak "The New Picasso".

Osniva umetničku grupu sa dvoje američkih slikara i stalno izvodi performanse slikanja uživo, inspirisane različitim temama. Izlagao je još i 2012, 2013 i 2014. na Miami Art Basel festivalu, u galeriji Soho, NYC 2014, u mnogim privatnim galerijama i 2015. samostalno u LMNT Art Centru, Miami.

Kroz slikarstvo razvija teorije konektivizma i futurizma. Počeo je da slika tako što je iznenada kupio mnoštvo materijala, slikao 28 sati bez prestanka i stvorio svojih prvih tridesetak slika.

Svoj talenat shvata kao dar od Boga i misiju da svojom umetnošću stvara veze medju ljudima. Izložba u Mikser Hausu ujedno je i evropska premijera ovog talentovanog umetnika čije vreme tek dolazi.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA