SPASLA GA PRAZNA BATERIJA NA TELEFONU: Evo kako je SRBIN pukom srećom preživeo masakr u Parizu!

Đuro, koji živi i radi u Parizu, kobnog petka se vraćao iz grada u svoj stan, koji se nalazi na samo 500 metara od stadiona "Sen Deni“

  • 3

Đuro Ivanković iz Beograda je samo pukom srećom izbegao smrt u terorističkom napadu u Parizu prošlog petka, kada je život izgubilo više od 120 ljudi. Iz kafića ispred koga se desio napad otišao je samo nekoliko minuta ranije, i to zato što mu se ispraznila baterija na telefonu

FRANCUSKA JE U RATU, SIRIJA JE NAJVEĆA FABRIKA TERORISTA: Oland odlučan da se bori i porazi Islamsku državu!

Đuro, koji živi i radi u Parizu, u petak se iz grada vraćao u svoj stan, koji se nalazi na samo 500 metara od stadiona "Sen Deni“. Zbog utakmice, ulice oko stadiona bile su zatvorene i nisu išli autobusi, te se Đuro našao u masi ljudi koji su žurili da uživo isprate meč Francuska-Nemačka.

Ovo inače nije prvi put da je Đuro za dlaku izbegao smrt. Prošle godine tokom majskih poplava bio je u Srbiji i ostao je odsečen od sveta u svojoj kući u Bariču. On i njegovi najbiliži danima su bili okruženi vodom i čekali su spasioce da ih izabave.

FRANCUSKA TRAŽI UKIDANJE ŠENGENA: Teroristički napad u Parizu ZATVARA GRANICE EVROPSKE UNIJE?!

- Bašte u kafićima oko stadiona bile su pune i svi su čekali da počne utakmica. Fotografisao sam stadion i ljude koje prolaze, a onda sam odlučio da i ja iz kafića ispratim meč – ispričao je Đuro za Alo, koji je merkao gde će u bašti kafića da sedne, i ne sluteći šta može da se dogodi.

Sve je bilo normalno. Prava atmosfera pred utakmicu. Pun stadion Francuza i Nemaca, okolo tapkaroši, turisti koji šetaju...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dok je slikao atmosferu, tražeći pogodnu baštu iz koje će, uz pivo, da isprati meč, primetio je da mu telefon ne radi kako treba.

- Baterija mi je bila skoro prazna. Iz ranca sam izvukao eksternu bateriju i primetio da je i ona pri kraju. Tada sam se skroz razočarao. Baš sam hteo da fotografišem atmosferu, jer na stadionu nije bilo utakmice više od mesec dana, pa je sve bilo puno. Iskren da budem, nisam hteo ni da sedim u kafiću bez telefona i interneta jer sam bio sam - dodaje Đuro, koji se, nakon nekoliko minuta premišljanja, udaljio od kafića i vratio kući da priključi telefon na punjač.

- Ušao sam u stan i, taman što sam skuvao kafu, počeo je haos. Još sam u šoku. Kad god uzmem telefon u ruke pomislim kako mi je on spasao život. Jedan od bombaša se razneo ispred kafića gde sam hteo da sednem - ističe Đuro.

On kaže da je Pariz sada tužan i pust.

- Sve je nekako jezivo i tiho. Ulice oko stadiona su zatvorene. Svi pokušavamo da se vratimo u normalu, ali je teško - dodaje Ivanković.

(Telegraf.rs/ Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VojvodaPutnik

    17. novembar 2015 | 08:38

    Sad svake nedelje u crkvu da se pomolis gospodu,i svake godine na taj dan odnesi CVECE na mesto eksplozije u znak secanja na nevine zrtve.

  • Mila

    17. novembar 2015 | 01:53

    Sam bog sacuvao.

  • Johan

    17. novembar 2015 | 07:10

    Više nikad u Paris,može jedino vinska ruta po idiličnim "ruralnim" krajevima Francuske,obilazak zamkova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA