HAOS U PRIŠTINI: Bacali crvenu farbu i kamenje na policiju, oni im odgovorili SUZAVCEM!

- Prskao sam biber sprej ka premijeru i Vladi zbog toga što su oni formirali Zajednicu, ali se policija našla na pogrešnom mestu - izjavio je Kurti za Rojters

  • 1

Posle kratkotrajnog zatišja, ispred zgrade Skupštine u Prištini je nastavljen sukob policije i demonstranata koji su na policiju bacili kamenje i crvenu farbu, na šta su oni odgovorili suzavcem.

DOKLE VIŠE? Ponovo bačen SUZAVAC u Skupštini Kosova!

U današnjim demonstracijama povređeno je 17 policajaca od kojih dvojica teže, dok je 12 vozila oštećeno - osam civilnih i četiri policijska, saopštila je kosovska policija.

Unutar parlamenta opozicija je ponovo pokušala da uđe u salu tokom trajanja sednice, a pošto im to nije pošlo za rukom, suzavac su aktivirali u hodniku ispred.

Podsećamo, pripadnici opozicije suzavcem su prekinuli sednicu skupštine Kosova na kojoj treba da bude razmatran Nacrt zakona za budžet za 2016. godinu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je, nakon što je opozicija ponovo bacila suzavac u parlamentu, da sednicu održi u alternativnom prostoru, rekao je za agenciju Beta član Predsedništva Kosova Slavko Simić.

Novinarka Kosova preša je javila da je poslanica Aljbuljena Hadžiu izgubila svest tokom sukoba.

Poslanik opozicionog radikalnog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je rekao da je sprej prskao u pravcu premijera Ise Mustafe i vlade zbog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, prenosi Koha.net.

Prskao sam biber sprej ka premijeru i Vladi zbog toga što su oni formirali Zajednicu, ali se policija našla na pogrešnom mestu - izjavio je Kurti za Rojters.

Na dnevnom redu paramenta danas je, inače Nacrt budžeta za 2016. godinu.

Kosovski premijer i njegov zamenik Ista Mustafa i Hašim Tači osudili su bacanje suzavca u sali i naveli da je vlast možda prešla "crvenu liniju" tolerancije.

Navodi se i da je načinjena velika materijalna steta na zgradi kosovskog parlamenta, kao i na uniformama i opremi policajaca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banacanin

    17. novembar 2015 | 13:36

    Suzavac, biber sprej, batine i po koje padanje u nesvest nije razlog da se Taci i ostali posebno zabrinu. A ukoliko opet pocne trgovina ljudskim organima, e onda je to nesto drugo. Tad se sa razlogom moze ocekivati da "Medjunarodna zajednica", kao majka ove tvorevine zaduzena za njeno vaspitanje i obrazovanje, intervenise kako bi ih uvela u evropsku zajednicu, koju cine cilivizovane zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA