VANREDNO STANJE u Francuskoj trajaće TRI meseca!

Vanredno stanje širi policijska ovlašćenja za hapšenja i pretrese i omogućava vlastima da zabrane kretanje lica i vozila na određeno vreme i na određenim mestima

  • 0

Donji dom francuskog parlamenta danas je izglasao zakon o produženju vanrednog stanja na tri meseca, uvedenog posle napada u Parizu 13. novembra.

OVE REČI JE URLALA KAD SU NA NJU KRENULI POLICAJCI: A onda se RAZNELA bombom (VIDEO)

Taj zakon će se sutra naći pred Gornjim domom, prenosi AFP. Vanredno stanje širi policijska ovlašćenja za hapšenja i pretrese i omogućava vlastima da zabrane kretanje lica i vozila na određeno vreme i na određenim mestima.

Takođe, francuski poslanici izglasali su danas i odluku o blokiranju sajtova i naloga na društvenim mrežama koji promovišu ili podstiču teroristička dela koja će važiti tokom trajanja vanrednog stanja.

Francuski premijer Manuel Vals je tokom rasprave u Donjem domu o produženju vanrednog stanja upozorio da bi ekstremisti mogli da iskoriste hemijsko i biološko oružje i pozvao parlament da produži vanredno stanje.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Terorizam je pogodio Francusku, ali ne zbog toga što ona radi u Iraku i Siriji - rekao je Vals.

- Ništa ne smemo isključiti. Postoji opasnost od hemijskog ili biološkog oružja - naveo je Vals, koji je pozdravio ubistvo glavnog organizatora napada 13. novembra, Abdelhamida Abuda, čije je telo identifikovano nakon policijske racije u sredu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA