STIŽE STRAVIČNA MEĆAVA ZA VIKEND: Sneg će vejati u Hrvatskoj, vetar i mraz kreću i na Srbiju!

Meteoalarm je zbog kiše, vetra i snega za subotu izdao čitav niz upozorenja za celu Hrvatsku. Najdeblji snežni pokrivač, do 20 centimetara, može se očekivati u Lici i Gorskom kotaru

  • 1

Petak će, prema najnovijoj prognozi hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda, označiti kraj toplog perioda koji je, neuobičajeno za ovo doba godine, obeležilo dobar deo novembra.

JOŠ DANAS SUNČANO I TOPLO: Spremite se za strmoglavi pad temperature!

Na Jadranu i u područjima uz njega biće promenljivo do pretežno oblačno, mestimično kišovito, pogotovo u severnim delovima Hrvatske.

U središnjim i istočnim područjima biće pretežno i delimično sunčano, a u popodnevnim časovima očekuje se i naoblačenje.

Duvaće umeren jugozapadni vetar, a u brdovitim predelima se predviđaju i jaki olujni udari, a na Jadranu umeren i jači jugo i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura vazduha od 5 do 9, na Jadranu između 9 i 14, a najviša dnevna većinom od 14 do 19 °C.  Meteoalarm je zbog jakog vetra izdao upozorenje za gotovo celu Hrvatsku. U Lici i Gorskom kotaru udari jugozapadnog vetra mogli bi da dostignu orkansku snagu i dosegnu brzinu od 130 kilometara na sat. Zbog toga će tamo na snagu stupiti narandžasto upozorenje, koje upućuje na opasne vremenske uslove. U ostalim krajevima biće objavljeno upozorenje žute boje, koje označava potencijalno opasno vreme.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SUNCE I DALJE SIJA NAD SRBIJOM! Evo kada nam dolazi KIŠA, prava zima i SNEG

U subotu će u celoj državi biti oblačno i kišovito, a u unutrašnjosti uz zahladnjenje sa susnežicom i snegom. U planinskim delovima se očekuje snežni pokrivač, koji se do kraja dana može pojaviti i u dolinama.

Meteoalarm je zbog kiše, vetra i snega za subotu izdao čitav niz upozorenja za celu Hrvatsku. Najdeblji snežni pokrivač, do 20 centimetara, može se očekivati u Lici i Gorskom kotaru.

Na širem karlovačkom području i Banovini moglo bi da napada do 10 centimetara snega, dok u Slavoniji, Baranji i severozapadnom delu unutrašnjosti ne bi trebalo biti više od pet centimetara snega, tamo gde bude padao.

Gde god bude padala kiša, mestimično bi mogla biti obilnija, na severnom Jadranu i u dalmatinskom zaleđu ponegde bi moglo da napada i do 50 litara po kvadratnom metru. Svuda će duvati jak vetar, u unutrašnjosti jak severac i severoistočnjak, na Jadranu isprva jak jugozapadnjak, a kasnije jaka i olujna bura.

U nedelju se očekuje prestanak obilnih snežnih padavina i delimično razvedravanje, a u ponedeljak pretežno sunčano i hladno. I u nastavku sledeće nedelje maksimalne dnevne temperature će biti primerenije ovom delu godine nego do sada.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA