POKOLJ DŽIHADISTA: Putinova vojska zasula ISIS bombama, ubijeno 600 ekstremista! (VIDEO)

Rusija je udvostručila broj aviona u Sirji na 69, a te letelice dnevno izvode 143 misija. Istovremeno, ruska flota u Kaspijskom moru danas je ispalila 18 krstarećih raketa i pogodila sedam terorističkih ciljeva u Siriji

  • 15

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da je više od 600 pobunjenika eliminisano u vazdušnom napadu na metu u sirijskoj provinciji Dir ez Zur.

PUTINOVA OSVETA ZA OBORENI AVION: Rusi SRAVNJUJU SA ZEMLJOM glavni grad Islamske države! (VIDEO)

Nije jasno kada je pomenuti napad krstarećim projektilima izvršen, prenosi RIA Novosti.

Šojgu je dodao da je Rusija udvostručila broj aviona u Sirji na 69 koji izvode 143 letova dnevno, prenosi Raša tudej.

KO PROTIV KOGA RATUJE U SIRIJI: Za samo 90 sekundi sve će vam biti jasno (VIDEO)

Šojgu je predsedniku Vladimiru Putinu rekao da je ruska flota u Kaspijskom moru danas ispalila 18 krstarećih raketa i pogodila sedam terorističkih ciljeva u Siriji, u provincijama Raka, Idlib i Alepo, prenosi Raša tudej.

Islamska država je pretrpela ogromne gubitke u ruskoj ofanzivi, rekao je Šojgu dodajući da podaci na terenu pokazuju da se priliv terorista koji stižu u Siriju smanjio a da sve više ekstremista beži iz ratne zone na sever i jugozapad.

Tokom protekla četiri dana ruske vazdušne snage su izvele 522 leta, ispalivši više od 100 krstarećih projektila i 1,400 tona bombi različitih vrsta, rekao je ministar.

U odvojenom saopštenju, rusko Ministarstvo spoljnih poslova navelo je da je šef diplomatije Sergej Lavrov razgovarao telefonom sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem o potrebi zajedničkih napora protiv Islamske države u Siriji i pregovora između Damaska i opozicije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa Niksic

    20. novembar 2015 | 22:34

    Rokaj,samo rokaj!

  • Ciki

    20. novembar 2015 | 22:28

    A ko snima ove avione?!

  • Archelay

    21. novembar 2015 | 07:16

    Od ovih stvari vise strepe Amerikanci nego njihovi puleni-teroristi.Sad ce Amerikanci da glume evropljanima da su solidarna braca nadajuci se merkelovoj politici o daljoj mrznji prema Rusiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA