BLOKIRAN ZAGREB: Snajperisti i hiljade policajaca na ulicama, strahuje se od terorizma?!

Zbog najnovijih terorističkih napada širom Evrope, mere bezbednosti su i u Hrvatskoj veće nego inače

  • 7

Američki potpredsednik Džo Bajden dolazi u sredu u Zagreb na samit čelnika jugoistočne Evrope. U hrvatskim medijima se ova poseta analizira kao znak aktivnijeg uključivanja Sjedinjenih Država u rešavanju regionalnih problema i približavanje tog područja Zapadu.

BLOKADA U ZAGREBU: Primećen sumnjiv predmet kod francuske ambasade?!

Drugi čovek SAD učestvovaće na sastanku regionalne inicijative Brdo-Brioni koja okuplja zemlje nastale raspadom bivše Jugoslavije i Albaniju. Na sastanku će pored predsednika zemalja u regionu, biti i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i austrijski predsednik Hajnc Fišer.

U vreme njegovog dolaska vazdušni prostor nad Hrvatskom biće zatvoren, a u vazduhu će biti dva hrvatska lovca MiG-21. Hrvatski mediji tvrde da će i Ef-Bi-Aj najverovatnije biti u kontrolnom tornju zagrebačkog arodroma i pratiće sletanje aviona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odbilo je da otkrije koliko će pripadnika policije biti angažovano na osiguranja boravka američkog potpredsednika u Zagrebu, iako se spekuliše o brojci od 4 do 5 hiljada policajaca.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zbog najnovijih terorističkih napada širom Evrope, kao i u BiH, mere bezbednosti su veće nego inače. Pod nadzorom su i sve radikalne islamske grupe u BiH i Srbiji kako bi se onemogućio eventualni napad na američkog potpredsednika.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Očekuje se da će Bajden biti prevezen blindiranim automobilom od aerodroma do kancelarije hrvatske predsednice. Na ruti kretanja biće zavareni šahtovi, a na zgradama će biti snajperisti. Objavljene su i liste ulica gde će saobraćaj biti obustavljen, kao i zabrane parkiranja i zaustavljanja u pojedinim delovima Zagreba.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr/ index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAVA

    24. novembar 2015 | 20:18

    Cudno, Amer stize u Zagreb, poklanjaju im oruzje, Turci ruse Ruski avion, u Splitu ustaski fudbalski klub sa U znakom zeli javno da igra fudbal, sta je ovo ljudi moji. Fasizam vec na pragu.

  • Cika Pera

    24. novembar 2015 | 14:26

    Bzvz plase narod...kome su pa oni bitni? Doduse, strahom se narod najlakse kontrolise.

  • AGA

    24. novembar 2015 | 13:53

    Svasta gde bre bas njih nasli.. hrvati samo da budu u centru paznje ..siroti hrvati njih niko nema da spominje pa ajt rekli da smislimo nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA