ERDOGAN: Mi samo branimo našu braću, ne želimo tenzije u odnosima sa Rusijom!

"Nemamo nameru da izazovemo eskalaciju tenzija oko ovog incidenta. Mi samo branimo našu bezbednost i pravo naše braće", rekao je Erdogan u Istanbulu

  • 40

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da njegova zemlja ne želi eskalaciju tenzija u odnosima sa Rusijom zbog obaranja ruskog aviona, ali je istakao da će uvek braniti turske granice.

PREŽIVELI RUSKI PILOT STIGAO u rusku bazu u Siriji!

- Nemamo nameru da izazovemo eskalaciju tenzija oko ovog incidenta. Mi samo branimo našu bezbednost i pravo naše braće - rekao je Erdogan u Istanbulu, a prenela agencija AFP.

On je ipak dodao kako niko ne može da očekuje od Turske da ćuti kad dođe do povrede njenih granica. Erdogan je rekao da su turski lovci pucali na ruski vojni avion dok se on nalazio u turskom vazdušnom prostoru, ali je on pao na teritoriju Sirije, ako su neki delovi pali u Turskoj i povredili dvoje turskih državljana.

Foto: AP/Tanjug, Profimedia Foto: AP/Tanjug, Profimedia

Turska je juče ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    25. novembar 2015 | 11:41

    Turska ce morati da plati za ovo.

  • Atimus

    25. novembar 2015 | 14:20

    Ti si samo otkrio lice da je turska jedna od drzava koja je stvorila zlikovacku tvorevinu ISL ...koja je organizovala izbeglucku najezdu prema evropi.....i da turska prestavlja opasnost po evropski mir i bezbednost

  • SRS Dr: Šešelj

    26. novembar 2015 | 00:21

    zlikovcu Turski, sram te bilo,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA