FILMSKO HAPŠENJE U TRŽNOM CENTRU U BEOGRADU: Pokušali da iznude 5.000 evra, jedan pokušao da pobegne i GURNUO POLICAJCA!

Uhapšeni I. P. i N. M. su na saslušanju u policiji rekli da, navodno, nisu imali nameru da povrede oštećenog, niti da uzmu novac za sebe, već samo da pomognu prijateljici da dobije svojih 5.000 evra. Tvrdili su da su to uradili iz ličnih razloga, bez ikakve koristi

  • 3

Dvojica muškaraca uhapšena su prekjuče naočigled mnogobrojnih posetilaca Tržnog centra "Merkator" u Novom Beogradu. Lisice na ruke stavljene su Beograđanima I. P. (24) i N. M. (39) jer su pokušali da iznude 5.000 evra od G. M. (39).

Njih je unajmila prijateljica jednog od uhapšenih, koji se ponudio da joj "drugarski" pomogne da reši dug.

U policiji je nakon hapšenja saslušana i devojka koja ih je angažovala. Ona je rekla da joj G. M. (39) duguje 5.000 evra i da mu ih je pozajmila u Mađarskoj. Protiv nje za sada nije podneta prijava.

- Devojka je jednom od uhapšenih ispričala da joj je u Mađarskoj G. M. ostao dužan 5.000 evra i da nema način da ga natera da joj taj novac vrati. Uhapšeni se sažalio i ponudio je da joj pomogne. Nekoliko dana je prvo mobilnim telefonom tražio od oštećenog novac, a zatim je zakazao primopredaju u kafiću u tržnom centru - objašnjava izvor blizak slučaju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

G. M. je otišao u policiju i ispričao celu priču jer je bio uplašen za svoj život. Inspektori su ga posavetovali da pristane na sve uslove i potvrdi svoj dolazak.

- Čim se oštećeni sastao sa iznuđivačima, policajci u civili su stupili na scenu. Uhapšeni su dok još nisu uzeli novčanice, koje su bile lažne. Bili su začuđeni, ali i uplašeni. Radi se o muškarcima koji nisu poznati policiji - dodaje isti izvor.

Jedan od uhapšenih je pokušao da pobegne i tada je odgurnuo inspektora u civilu.

Policija je juče okrivljenima odredila pritvor  do 48 sati, a nadležno tužilaštvo bi trebalo da odluči da li će protiv osumnjičenih biti pokrenuta istraga zbog pokušaja iznude ili pokušaja prinude.

Uhapšeni I. P. i N. M. su na saslušanju u policiji rekli da, navodno, nisu imali nameru da povrede oštećenog, niti da uzmu novac za sebe, već samo da pomognu prijateljici da dobije svojih 5.000 evra. Tvrdili su da su to uradili iz ličnih razloga, bez ikakve koristi.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    26. novembar 2015 | 17:35

    Najgori su ljudi koji duguju pare pa se prave ludi a kad ih neko pritisne da vrati oni zovu muriju i kazu iznuda.Takve ljige mogu da se izvuku jednom ali posle im ne bio u kozi,smradovi.

  • Skola

    26. novembar 2015 | 17:07

    Ako je dug bio dug ondabtreba da se vrati. A kasnije sta ce ona tamo i odakle joj pare i to tek tako da da na zajam. Ja kada imam 5000 onda u zajam dajem 500 najvise.

  • Sasa kovacevic

    26. novembar 2015 | 18:41

    Gledali puno filmove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA