Potrešće vas SUZE ŽIKE MIĆIĆA, srpskog OLIMPIJCA kome su lopovi UKRALI CEO ŽIVOT! (VIDEO) (FOTO)

Sve su mi uzeli, čak su i lustere skinuli. Pogledajte kako su pobacali ove stvari. Nemam ni svetlo da upalim u spostvenoj kući. Nemam reči da vam opišem koliko sam ljut i povređen. To su neljudi, priča za Telegraf čuveni srpski biciklista kome su lopovi ukrali više od 1.000 medalja, pehara i plaketa

  • 31

Živoradu Miciću (93), čuvenom srpskom biciklisti i nekadašnjem olimpijcu kraljevine Jugoslavije, a kasnije SFRJ, lopovi su iz porodične kuće ukrali više od 1.000 medalja, pehara i plaketa.

DA LI JE OVO NAJLUĐA PLJAČKA U SRBIJI? Hteli da isprazne BANKU, a onda se desilo nešto što ni POLICIJA nije očekivala!

Žika je bio u poseti sinu u Kaliforniji, a kada se vratio pronašao je potpuno rasturen stan, stvari razbacane na sve strane, polupana stakla - ukratko, scena kao iz američkih filomova kada loši momci bukvalno ruiniraju nečiju kuću tražeći dragocenosti.

Lopovi Hrvatici ukrali CELU KUĆU! Bukvalno su je odneli!

- Sve su mi uzeli, čak su i lustere skinuli. Pogledajte kako su pobacali ove stvari. Nemam ni svetlo da upalim u spostvenoj kući. Nemam reči da vam opišem koliko sam ljut i povređen. To su neljudi - priča Žika za Telegraf kroz suze.

Ovom trofejnom sportisti ukrali su i celu životnu ušteđevinu. Međutim, kako kaže, najžalije mu je što su mu ukrali skoro sve šampionske pehare i medalje, kao i plakete i majice koje je nosio tokom karijre.

- Uzeli su mi 6.000 dolara, to je sve što sam imao kod kuće. Neka nose pare, nema veze, ali za peharima i medaljama ne mogu da ne žalim. To mi je život. Žena mi je umrla pre mesec dana, a sada mi se ovo desilo. Evo, u ovoj vitrini je bilo preko 300 stvari, ma više od 1.000 svega i svačega što sam osvajao, dobijao... Bilo je tu zlatnih, srebrnih medalja... Nemaju one neku vrednost. To je samo pozlaćeno, više se para dobijalo za osvojeno prvo mesto u Italiji ili Austriji nego što te same medalje vrede. One onome ko ih je uzeo ne vrede ništa, a meni vrede život. Taj će mesing sa malo zlata ili bronze da pretopi i ništa neće dobiti za njega - objašnjava Žika dok mu glas drhti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Čuveni srpski sportista dodaje i da mu je veoma žao što su mu ukrali oredenje koje je hrabrošću zaradio u Drugom svetskom ratu.

- Uzeli su čak i srebrni državni grb sa zahvalnice dok sam bio armiji. Uzeli su i moje medalje iz Narodno oslobodilačkog rata. Ukrali su umetničke slike, neka su, ali ne znam zašto su ukrali i moje privatne fotografije... Bio sam član reprezentacije Jugoslavije 15 godina, trenirao sam posle najbolje naše bicikliste, među njima i Miodraga Femića koji je posle pet puta bio prvak države...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Žiki sada ostaje jedino da se priseća svojih uspomena, pošto više nema opipljive dokaze o svojim podvizima.

- Sramota da u ovim godinama ostanem bez uspomena. Pamtim bre i dok je Franjo Tuđman bio predsednik Sportskog društva Partizan. Kada sam pre nekoliko godina bio u Vukovaru, na okupljanju veterana, onim Hrvatima bilo neprijatno što im Tuđmanov spomenik stoji usred grada. Ja da razbijem atmosferu viknem: "Eno ga moj predsednik!" Oni me gledaju, misle izlapeo deda, pa mi vele: "Žiko, nije ti to Tito, to je Tuđman", a ja odgovaram: "Pa da, naravno da je Tuđman, to je moj predsednik iz Partizana, za njegovo vreme smo dobili u klubu nove bicikle" - zaključuje Žika, pokušavajući da se posle suza nasmeje i priseti samo lepih stvari.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pogledajte video kakav su haos u Žikinom stanu ostavili lopovi, kao i njegovu potresnu ispovest i napišite nam u kometarima vaše mišljenje o ovoj nesreći koja je zadesila jednog od najboljih sportista nekadašnje Jugoslavije.

(Vlada Živanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bruce Lee

    26. novembar 2015 | 22:08

    Kolilo treba da si jadan i bedan da ovom divnom čobeku ukradeš medalje i pehare.

  • VLAJKO

    26. novembar 2015 | 22:20

    Sramota sta je radila policija cika Ziku znam zivimo blizu. Cika Zika je divan covek sportista svaki dan ga vidjam bicikla i vozi svoju rutu. Ima sina za ponos Srbije vrhunski naucnik. Doktor, profesor proputovao je planetu uzduz i popreko odrzavajuci seminar. Znamo se iz skole cika Zikin sin je isao u osnovnu skolu i studirao talentovan imao je i ima patentirane izume. Nedaj se cika Ziko komsije te postuju i vole.

  • Tanja

    27. novembar 2015 | 00:35

    Dabogda im se ruke osušile, stoka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA