NA ULICAMA NOVOG SADA EKSTREMNA DESNICA I FAŠISTIČKI SIMBOLI: Na mitingu izgažena zastava LSV (FOTO)

- Došli smo ovde da vratimo Nenadu Čanku ono što je negde zaboravio. Ja ću zastavu staviti na zemlju, a vi obrišite cipele, da ne idete prljavi kući - poručio je na megafonu jedan od okupljenih

  • 12

Aktivisti desničarskih organizacija SNP "Naši" i pokreta "Obraz", među kojima su bili i pripadnici zabranjenog "Nacionalnog stroja", izgazili su večeras zastavu Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ispred prostorija te stranke u Novom Sadu.

Oni su prvo održali skup na kojem je trebalo da izraze podršku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, da bi stotinak aktivista među kojima je bilo i predstavnika zabranjene grupe "Nacionalni stroj" uz pratnju policije odšetalo do prostorija LSV i uništilo zastavu ove stranke.

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

- Došli smo ovde da vratimo Nenadu Čanku ono što je negde zaboravio. Ja ću zastavu staviti na zemlju, a vi obrišite cipele, da ne idete prljavi kući - poručio je na megafonu jedan od okupljenih.

Skup desničara je krenuo iz Ulice Jovana Jovanovića Zmaja u centru grada, gde su se aktivisti okupili.

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Posle govora podrške Putinu i protestnih poruka upućenih premijeru Aleksandru Vučiću, okupljeni su pustili zapaljene leteće lampione, od kojih jedan završio na krovu Gradske biblioteke, zbog čega su morali da reaguju i vatrogasci.

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Na skupu su se pojavili predstavnici organizacija "Naši", "Obraz", "Rodoljubiva omladina", ali su istaknute i zastave zabranjene organizacije "Nacionalni stroj", kao i fašistički simboli.

Podsetimo, iste organizacije pokušale su pre nekoliko nedelja da organizuju protest ispred prostorija LSV, ali nisu dobili dopuštenje.

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    28. novembar 2015 | 21:17

    Jedini fašistički simbol koji se ovde vidi je ova izgazena zastava

  • Dr. za rock and roll

    28. novembar 2015 | 21:56

    Daleko od fasiste ali sto se tice onog Canka ako su !!!!

  • Anonimus

    28. novembar 2015 | 21:15

    Gde su fašistički simboli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA