EMITUJU SKORO 50 ODSTO ŠTETNIH MATERIJA: Ove dve države su najveći zagađivači planete!

Ove dve zemlje moraju da se udruže što pre, kako bi smanjile emisiju štetnih gasova i sačuvale planetu. Njihov primer bi trebalo da slede i ostale zemlje, koje su članice ovogodišnjeg samita UN o klimatskim promenama

  • 1

Američki predsednik Barak Obama i kineski predsednik Sji Ðinping obećali su danas da će zajedno raditi na usvajanju sporazuma o zaštiti klime na međunarodnoj konferenciji u Parizu, uz poruku da je njihovo liderstvo u tome ključno.

SVI SVETSKI LIDERI DANAS U PARIZU: Počinje samit UN o klimatskim promenama!

Obama, koji se sastao sa kineskim kolegom na marginama višednevnog Samita o klimi koji danas počinje u francuskoj prestonici, ocenio je da koordinacija između SAD i Kine ni po jednom pitanju nije bila plodonosnija niti ključnija nego kad je reč o klimatskim promenama, preneo je AP.

- Naše liderstvo je u tom pogledu apsolutno od ključnog značaja - istakao je Obama, podsetivši da 180 zemalja slede vođstvo SAD i Kine što se tiče klimatskih promena i emisije štetnih gasova.

Sji je je ukazao da je pitanje klime veliki izazov i pozvao da SAD i Kina izgrade novi model saradnje, uz korišćenje diplomatskog jezika kojem je Peking odavno naklonjen.

Kina emituje oko 30 odsto štetnih gasova u svetu, dok SAD emituju oko 16 odsto takvih gasova, navodi američka agencija.

Kako najviše možemo da doprinesemo očuvanju planete? Odgovor ostavite u komentaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rly

    30. novembar 2015 | 12:06

    Planeta ce opstati, samo je pitanje sa nama ili bez nas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA