TURSKA SE NEĆE IZVINITI ZA OBARANJE RUSKOG AVIONA: Davotouglu o pravu i dužnosti vlade Turske

- Zaštita našeg vazdušnog prostora i granice nije samo pravo, već i dužnost moje vlade i nijedan turski premijer, niti predsednik se neće izviniti zbog toga što je obavljao svoju dužnost - rekao je turski premijer

  • 4

Turska se neće izviniti za obaranje ruskog vojnog aviona iznad tursko-sirijske granice prošlog utorka, izjavio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu.

PUTIN SE ŽALI: Turska se još nije izvinila za obaranje aviona

Na pitanje novinara u Briselu da li bi zvanična Ankara trebalo da se izvini Rusiji, Davutoglu je rekao: "Zaštita našeg vazdušnog prostora i granice nije samo pravo, već i dužnost moje vlade i nijedan turski premijer, niti predsednik se neće izviniti zbog toga što je obavljao svoju dužnost", preneo je Rojters.

Turski premijer je posle sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u sedištu te alijanse u Briselu takođe upozorio da će opasnost od sličnih incidenata biti prisutna sve dok Rusija i koalicija na čelu sa SAD odvojeno bombarduju položaje Islamske države u Siriji.

TURSKI PREMIJER: Lično sam naredio rušenje ruskog aviona!

Davutoglu je izjavio i kako se nada da će zvanična Moskva preispitati odluku o uvođenju sankcija Turskoj.

Predsednik Rusije Vladimir Putin Putin potpisao je u subotu dekret o uvođenju ekonomskih sankcija protiv Turske kao odgovor za obaranje ruskog borbenog aviona Su-24.

Stoltenberg je nakon sastanka sa turskim premijerom izjavio da su članice NATO zabrinute povodom povećanog ruskog prisustva u regionu, ali je dodao i da je Alijansa fokusiranja na ublažavanje tenzija.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    30. novembar 2015 | 17:04

    Bogami na kraju cete se izviniti samo da nebude skupo!

  • Mire

    30. novembar 2015 | 16:03

    Procicete i vi kao hitler vase osmansko carsto pocinje da se rusi polako ali lagano pitanje dana kada ce vam Bacuska sesti za vrat.

  • ajsa

    1. decembar 2015 | 08:09

    pa i da se srusi carstvo nista strasno dosta i previse su vladali 500 god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA