PUTIN PORUČIO DA ĆE SE OSVETITI: Turska će zažaliti, Alah joj je pomutio um!

Putin je istakao da će Turska "više nego jedanput" zažaliti zbog onog što je učinila i da se varaju oni koji misle da će se reakcija Rusije zaustaviti samo na trgovinskim sankcijama

  • 51

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće zaboraviti to što su turske snage oborile ruski borbeni avion i da će zbog toga Turska zažaliti, ali da se neće upustiti u "vojno zveckanje oružjem" sa tom zemljom, preneo je Rojters. On je svoje izlaganje počeo pohvalom upućenoj ruskim vojnicima za borbu protiv terorizma, nakon čega je odao počast svim žrtvama terorističkih napada.

RUSKOM ŠPIJUNU DŽIHADISTI ODSEKLI GLAVU: Uputili pretnje Putinu i svim Rusima! (VIDEO)

PUTIN: TURSKA ĆE ZAŽALITI "VIŠE NEGO JEDANPUT"

Putin je istakao da će Turska "više nego jedanput" zažaliti zbog onog što je učinila i da se varaju oni koji misle da će se reakcija Rusije zaustaviti samo na trgovinskim sankcijama. Takođe, dodao je da celoj državi pomućen um i da je to zbog Alaha.

TURSKA NAPALA MOSKVU: Imamo dokaz da nelegalno trgujete naftom sa Islamskom državom!

- Varaju se oni koji misle da će se reakcija Rusije zaustaviti samo na trgovinskim sankcijama. Vrlo dobro znamo ko u Turskoj zarađuje novac od prodaje opljačkane nafte, a znamo i ko vrbuje najamnike. Zemlje ne bi smele da imaju dvostruke aršine prema terorizmu. Rusi u Turskoj imaju mnogo starih i dobrih prijatelja. Poručujem im da ih nećemo izjednačavati sa vladajućom vrhuškom - izjavio je Putin.

NEMAČKA SKLOPILA PAKT SA TURSKOM: Primiće pola miliona sirijskih izbeglica!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U godišnjem obraćanju naciji, Putin je rekao da ne može da ignoriše tursko pomaganje terorista.

Ruski predsednik je rekao da vladajuću garnituru Turske smatra "izdajnicima koji su pucali u leđa ruskom narodu".

RUSKI PREDSEDNIK POZVAO NA UJEDINJENU BORBU PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE

On je naveo da se ruska vojska u Siriji bori za bezbednost zemlje, ističući da napori jedne države nisu dovoljni da bi se porazio međunarodni terorizam.

Zemlje ne bi smele da imaju dvostruke aršine prema terorizmu, upozorio je Putin.

Ruski predsednik dodao je da je njegova zemlja u toj borbi pokazala "izuzetnu odgovornost i liderstvo", ali da ne može sama da nosi taj teret.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Rusija je dugo bila na prvim linijama borbe protiv terorizma. To je borba za slobodu, istinu i pravdu, borba za živote nedužnih ljudi i budućnost civilizacije. Rusija je u toj borbi pokazala inicijativu i liderstvo, ali ne može sama da pobedi terorizam, naročito kada su granice otvorene a svet preživljava period velike seobe naroda - rekao je Putin poslanicima.

Lider Rusije pozvao je na ujedinjenjenu borbu protiv Islamske države i ostalih terorista.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

PREDSEDNIK ZABRINUT: RUSKA EKONOMIJA JE "JOŠ UVEK KRITIČNA"

Vladimir Putin je priznao da je situacija u ruskoj ekonomiji daleko od dobre, ali da "još nije kritična".

- Značajno smanjenje odlivanja kapitala je primetno. Inflacija je smanjena u odnosu na 2014. godinu. Moramo biti spremni na smanjenje cene nafte, kao i na činjenicu da strane sankcije mogu potrajati veoma dugo - rekao je Putin poslanicima.

(Telegraf.rs / Tanjug, RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA