Izborna tišina počinje od četvrtka u ponoć

Posle toga će biti zabranjena izborna propaganda preko sredstava javnog obaveštavanja, kao i javni skupovi i objavljivanje procene rezultata izbora

  • 0

Učesnici predstojećih izbora u Srbiji do četvrtka u 24 sata mogu da budu u kampanji i obraćaju se biračima, jer tada počinje predizborna tišina, koja traje do zatvaranja biračkih mesta - 6. maja u 20 sati.

Kako piše u Zakonu o izboru narodnih poslanika, predizborna tišina počinje 48 sati pre održavanja izbora. Tako će u tom periodu biti zabranjena izborna propaganda preko sredstava javnog obaveštavanja, javni skupovi i objavljivanje procene rezultata izbora.

U Uputstvu za sprovođenje izbora navedeno je da je u tom periodu na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno isticanje simbola podnosilaca izbornih lista, odnosno političkih stranka, koalicija, grupa građana i drugog propagandnog materijala.

Predsednički, parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori u Srbiji biće održani 6. maja. Za mandate u Skupštini Srbije nadmetaće se 18 lista, a za budućeg šefa države 12 kandidata. Na ukupno 8.587 biračkih mesta u Srbiji i inostranstvu da glasa može ukupno 7.026.579 birača.

(I. M. /  Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA