PUNA KUĆA BOMBI I MUNICIJE: Stravični detalji maskara! (FOTO) (VIDEO)

Pronađeno je 12 eksplozivnih naprava koje su bile napravljene od cevi punih eksploziva i detonatora, kao i 3.000 metaka

  • 3

Američki predsednik Barak Obama rekao je da istražioci još ne znaju zašto su dvoje osumnjičenih juče ubili 14 i ranili 17 osoba u gradu San Bernardino u saveznoj državi Kalifornija, ali je poručio da će FBI i druge bezbednosne službe to otkriti. U međuvremenu, policija je u njihovoj kući pronašla pravi arsenal oružja.

JA ĆU PRIMITI METAK ZA VAS: Ovo je izgovarao dok je evakuisao ljude tokom masakra (VIDEO)

- Moguće je da je motiv povezan sa terorizmom, ali mi to ne znamo. Takođe je moguće da je povezano sa radnim mestom - naveo je Obama, koji je naredio da nakon tragedije zastave budu spuštene na pola koplja.

Obama je nakon sastanka sa savetnicima za nacionalnu bezbednost izrazio saučešće porodicama žrtava i napomenuo da SAD treba da usvoje zakone kojim će biti teže ljudima, koji žele da naude drugima, da dođu do naoružanja.

OVO JE SVE ŠTO TREBA DA ZNATE o napadačima koji su izveli masakr u Americi!

Da podsetimo, bračni par Sajid Faruk (28) i Tašfin Malik (27) izvršio je masakr i za sobom ostavio šestomesečnu devojčicu. Američke savezne vlasti saopštile su da su dve automatske puške i dva pištolja, koje su napadači koristili, legalno kupljeni u prodavnicama u SAD.

Foto: Tanjug/AP/ MAGS OUT, LOS ANGELES TIMES OUT, Facebook Foto: Tanjug/AP/ MAGS OUT, LOS ANGELES TIMES OUT, Facebook

Međutim, mediji su danas preneli da je policija u kući u kojoj su živeli Faruk i Malik pronašla pravi arsenal oružja. Pronađeno je 12 eskplozivnih naprava koje su bile napravljene od cevi punih eksploziva i detonatora, kao i sva sredstva potrebna da se napravi bomba. Osim bombi, u kući para koji je ubio 14 ljudi pronađeno je oko 3.000 metaka.

Takođe, u automobilu kojim su se dovezli do mesta masakra, policija je pronašla bombe koje su bile zalepljene na male automobile i koje su bile predviđene za aktiviranje daljinskim upravljačem.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače, tamošnji mediji su danas preneli da njih dvoje nisu od ranije bili poznati policiji, ali da je tokom istrage utvrđeno da je Faruk putem Fejsbuka komunicirao sa ljudima koji su povezani sa međunarodnim terorizmom. Osim toga, navodi se i da je gledao propagandne materijale koji se povezuju sa Islamskom državom.

Utvrđeno je i da je Faruk išao na hodočašće u Meku, gde je i upoznao suprugu, koja je inače rodom iz Pakistana. Kolege su Faruka opisale kao ljubaznog i tihog, i sve ih je šokirao zločin koji je počinio.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RASA

    3. decembar 2015 | 23:33

    Meni nije jasno što se Amerikanci svaki dan kao isčudjuju nad masakrima.Pa oni mogu da kupe oružje kao mi hleb.A te ubice se malo ugledaju i na svoju državu koja to isto radi po celom svetu.Što posejes to i poženješ.

  • N S poredak

    3. decembar 2015 | 23:50

    ja tu ne vidim nikakvu stravicnost? tamo je normalo a posebno je normalno sto su masovna ubistva namjestena od strane vlade da bi mogli sto bolje da stvore policijsku drzavu i uvedu potpunu diktaturu (za sada im je domokracija na nivou sjeverne koreje ali zele jos vecu diktaturu da bi uveli Novi Svjetski Poredak- sacica diktatora i ostatak obespraljenih robova). tamo nikad nitko da napadne politicare a ubice ili ih ubiju ili izvrse samoubistva. nesto previse slucajnosti

  • DARKO 100%

    3. decembar 2015 | 23:39

    Pa narod nikad ne ide u rat od radosti u srcu, treba ga najpre potaknuti i uveriti u verodostojnost stvari koju će zastupati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA