ONI MRZE SVE ŠTO NIJE FRANCUSKO: Šokiraćete se kada vidite za šta se najkontroverznija porodica Evrope zalaže (FOTO)

Desnica u Evropi dobija sve veću podršku kod ljudi, a svojih 5 minuta je dočekala i porodica Le Pen

  • 34

Za vikend u Francuskoj održan je prvi krug regionalnih izbora na kojima je pobedila radikalna desnica, stranka Nacionalni front na čelu sa Marin Le Pen. Ona u daljim izborima neće imati podršku svoga oca Žan Mari Le Pena, a glavna konkuretkinja za predsedničke izbore imaće u svojoj nećaki, Marion Marešal Le Pen (25).

 

FRANCUSKU PREUZIMA DESNICA: Le Pen ubedljivo prva na izborima! (FOTO) (VIDEO)

 

Porodica Le Pen najpoznatija je postala zahvaljujući Žan-Mari Le Penu. Njega je na mestu predsednika nasledila ćerka Marin, a poslednjih godina u politiku se uključila i njegova unuka - Marion Marešal.

 

Ovo su članovi familije Le Pen koji godinama pokušavaju da se dokopaju vlasti u Francuskoj.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

ŽAN MARI LE PEN

 

Francuski nacionalistički političar bio je predsednik partije Nacionalni front do 16. januara 2011., kao i poslanik Evropskog parlamenta. Bio je kandidat za predsednika Republike Francuske na izborima 2007.

 

Imao je teško detinjstvo, izabečan je iz nekoliko škola, provodio je dosta noći po barovima u kojima je često dogovarao tuče. Ima tri ćerke i devet unučića.

 

ZBOG SVAĐE SA ĆERKOM: Žan-Mari Le Pen završio u bolnici!

 

Žan Mari Le Pen se protivi Evropskoj uniji, a usredsređuje se na francusku tradicionalnu kulturu i visoku stopu nezaposlenosti. Zalagao se za ograničavanje imigracije u Francusku, veća ulaganja u odbranu, cenzuru kulture, uvođenje smrtne kazne i evroskepticizam.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Optužen je i osuđen šest puta za ksenofobiju i antisemitizam. Ono što malo ljudi zna u Srbiji je da je Le Pen je počasni građanin Zemuna.

 

U maju ove godine je suspendovan iz stranke pošto je odbio da prisustvuje disciplinskom saslušanju zbog opisivanja holokausta kao "detalja" istorije.

 

Porodični spor sa ćerkom traje od kada je ona preuzela rukovođenje partije i pokušala da "civilizuje" stranku, udaljavajući i njega samog iz oblasti uticaja i odlučivanja, prvo na mesto “počasnog” predsednika, onda na funkciju političkog beskućnika.

 

MARIN LE PEN

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Marin Le Pen francuska političarka i najmlađa ćerka Žan Mari Le Pena.

 

Po profesiji je advokatica, od 2004. godine je poslanica Evropskog parlamenta, a predsednica partije Nacionalni front postala je 16. januara 2011. Poznata je po svojoj oštroj retorici, i svojim izajavama ne prestaje da šokira svetsku javnost.

 

NOVA FRANCUSKA PREDSEDNICA? Marin Le Pen pobeđuje na lokalnim izborima

 

– Francuska mora da odredi ko su joj prijatelji, a ko neprijatelji. Neprijatelji Francuske su oni koji održavaju veze sa islamizmom. Jednom za svagda Francuska mora da preuzme kontrolu nad svojim granicama. Islamski fundamentalizam mora biti uništen, radikalne džamije moraju biti zatvorene i radikalne verske vođe proterane – rekla je Le Pen na francuskoj televiziji povodom terorističkih napada u Parizu u novembru.

 

 

Ona je i protiv Evropske Unije i rekla da želi da spreči da taj antidemokratski monstrum dalje diše.

 

– Evropska unija je jedno veliko prokletstvo, jedan antidemokratski monstrum. Želim da sprečim da se širi i da dalje diše – rekla je Marin Le Pen prošle godine u jednoj izjavi.

 

Ona je, kao i zapadni radikalni, pa i otvoreno neonacistički pokreti u Evropi, oduševljena ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kojeg smatraju jakom alternativom Briselu i Vašingtonu.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Da, divim se Vladimiru Putinu, njegovoj pribranosti u uslovima kada mu EU nameće novi hladni rat. Osim toga, predsednik Putin je vratio osećaj ponosa jednoj godinama ponižavanoj velikoj naciji. Izuzetno poštujem i njegov ekonomski patriotizam – rekla je liderka najjače francuske ultradesne stranke.

 

MARION MAREŠAL LE PEN

 

Marion Marešal Le Pen (25), nećaka Marin Le Pen, postala je nova ikona francuske radikalne desnice.

 

Marion je u parlament ušla sa 22 godine, a već se priča da je "slika i prilika" svog dede osnivača Nacionalnog fronta Žan-Mari Le Pena. Slava mlade Marion preti da zaseni tetku, čiji su stavovi mnogo manje radikalni.

 

Foto: Wikipedia/ Rémi Noyon

Foto: Wikipedia/ Rémi Noyon

 

ONA JE IKONA RADIKALNE DESNICE U FRANCUSKOJ: Poziva muslimane da prihvate "pravi francuski identitet", premijera nazvala moronom!

 

Marion se žustro zalaže za vrednosti "tradicionalnih familija" i protivi "gej brakovima", a pripadnike svih veroispovesti u Parizu (uključujući i islamske) poziva da prihvate "pravi francuski identitet" koji je ukorenjen u hrišćanstvu.

 

Iako u ovom trenutku izgleda kao da će Marin Le Pen predvoditi bitku u predsedničkoj kampanji 2017. godine, vrlo je moguće da će je mlada Marion zaseniti i "zasesti na čelo države".

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    8. decembar 2015 | 20:29

    Zaboravili ste da kazete to da su veliki prijatelji Srbije i da ne priznaju nezavisnost Kosova...

  • Belfagor

    8. decembar 2015 | 20:50

    Oni ne valjaju. A valjaju vam oni koji nam dovode muslimane i žele da promene demografsku sliku Evrope. Podržati je dok se ove izbeglice nisu počele razmnožavati i tražiti svoja prava. Još nije kasno da se glupi evropljani probude iz letargije i spasu sebe i svoju budućnost. Ako se ne probudimo za 50 godina Evropa će biti muslimanska.

  • Prkosna pesma

    8. decembar 2015 | 20:50

    Zar nisu u pravu za EU, PUTINA, gej brakove itd.?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA