PUTIN: Valjda nećemo morati da upotrebimo NUKLEARNO ORUŽJE u Siriji!

Izjava lidera Rusije je podigla veliku prašinu među svetskim političarima, zbog čega je i ministar inostranih poslova Sergej Lavrov morao da se oglasi i ublaži navode Vladimira Putina

  • 16

Nakon što je Rusija pokrenula krstareće rakete iz svoje podmornice kojoj je napala Siriju, lider ove zemlje Vladimir Putin, rekao je da se nada da nuklearne bojeve glave neće morati da se upotrebe u ovoj borbi.

SAMO TREĆINA RUSKIH NAPADA JE PROTIV ISISA: Ovo tvrde Amerikanci o intervenciji u Siriji

Tokom sastanka u Kremlju, ruski ministar odbrane Sergej Šojglu je istakao da je ovo bio prvi put da su ispaljene krstareće rakete. On je dodao i da su u ovom napadu korišćene bombe TU-22 i da je pričinjena značajna šteta u skladištu municije, fabrikama i na naftnim postrojenjima. Pogođen je i de fakto glavni grad Islamske države Raka je pogođen.

PUTIN NA LISTI KRIMINALACA: Ime ruskog predsednika se našlo u bazi podataka o prestupnicima!

Putin je rekao da krstareće rakete mogu da budu napunjene nuklearnim bojevim glava, ali je naglasio da se nada da neće morati da ih koristi.

Foto: Wikipedia/RIA Novosti Foto: Wikipedia/RIA Novosti

RUSIJA PODMORNICOM NAPALA ISIS: Uništila skladište municije i fabriku za proizvodnju mina! (VIDEO)

- S obzirom na napade iz podmorice, svakako treba da analiziramo sve što se događa na bojnom polju, odnosno kako funkcioniše oružje. Oružje koje je upotrebljeno je pokazalo dobre rezultate. Vidimo da je novo, moderno, efikasno i veoma precizno oružje i da može biti opremljeno s konvekcionalnim ili posebnim nuklearnim bojevima glava - kaže Putin, pa dodaje:

RUSKA ZVER ULAZI U RAT SA DŽIHADISTIMA: Ovo je nevidljiva i najtiša podmornica (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Naravno, sada nam to nije potrebno u borbi s teroristima, a nadam se i da neće nikad. Sve u svemu, ovo govori na naš značajni napredak u pogledu unapređenja naoružanja i opreme koju isporučujemo ruskoj vojsci i mornarici.

S obzirom da se podigla velika prašina zbog Putinove izjave, ministar inostranih poslova Sergej Lavroj je pokušao da ublaži te navode.

- Predsednik je ovo izjavio mislivši da nema potrebe za upotrebom nuklearnog oružja protiv terorista, jer oni mogu biti poraženi i s konvencionalnim, što je u potpunosti u skladu s našom vojnom doktrinom - objasnio je on.

(Telegraf.rs / Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    9. decembar 2015 | 20:43

    Samo ih je opomenuo...

  • miroljub

    9. decembar 2015 | 21:45

    nije opomenuo isis svet je opomenuo da razmisle kad pomisle da se igraju sa ruskim interesima da se ne zaigraju previse pa da dete neplace ako mu neko polomi igracku

  • Animus

    10. decembar 2015 | 00:58

    Ameri su u Avganistanu posle zilavog i uspesnog otpora Talibana bacili tri male minijaturne nuklearne bombice i posle toga usledila je uspesna okupacija amera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA