NEŠTO JE MNOGO SUMNJIVO U VEZI SA INCIDENTOM U EGEJSKOM MORU: Kako Rusi nisu primetili brod koji je bio udaljen 1 kilometar?

Pitanje koje se nameće je prilično jednostavno: kako Rusi, sa svom svojom savremenom tehnologijom, nisu bili svesni da im je turski brod prišao na rastojanje od 1.000 metara?

  • 90

Ceo svet ponovo priča o tenzijama između Turske i Rusije, posle najnovijeg incidenta koji se danas desio u Egejskom moru. Podsetimo, ruski razarač "Smetlivi" pucao je iz vatrenog oružja, kako bi sprečio sudar sa turskim ribarskim plovilom.

(VIDEO) TURSKI BROD JE IŠAO PRAVO NA NAS, MORALI SMO DA PUCAMO: Detalji novog incidenta u Egejskom moru!

Turski vojni ataše u Moskvi hitno je pozvan na sastanak, a svetski mediji preneli su ovu vest pod oznakom "hitno". U izveštaju ruskog Ministarstva odbrane se tvrdi kako su ruski mornari primetili turski brodić udaljen 1.000 metara koji se približavao "Smetlivom", i da su pokušali na sve načine da ga upozore da promeni kurs. Kad su se Turci primakli na 600 metara, Rusi su zapucali u vazduh, a Turci su tek tada promenili kurs.

RUSKI BROD PUCAO, INCIDENT SA TURCIMA U EGEJSKOM MORU: Turski izaslanik u Moskvi hitno pozvan na sastanak!

Ipak, na internetu se već pojavila sumnja u zvaničnu verziju onog što se zaista desilo u severnom delu Egeja.

Naime, razarač "Smetlivi" je deo ruske Mediteranske flote, učesnik je rata sa Gruzijom, a opremljen je savremenom opremom za ratovanje i izviđanje.

Printskrin: Youtube/GEORGE GBIDIS Printskrin: Youtube/GEORGE GBIDIS

Pitanje koje se nameće iz svega ovoga je prilično jednostavno: na koji način Rusi, sa svom svojom savremenom tehnologijom, nisu bili svesni mnogo pre da im je turski brod prišao na rastojanje od 1.000 metara, nego su ga "tek tada primetili"?

Svako ko se ikad vozio brodom zna da iz obične barke možete primetiti brod koji je udaljen kilometar, makar bio i sumrak, i to bez bilo kakve opreme. Kakvo je onda opravdanje Rusa, koji ni uz pomoć sve tehnologije nisu uspeli da detektuju ne malo plovilo koje samo što im se nije zakucalo u brod? Pogotovo ako se zna da je brod pun mornara kojima je posao da primete nešto mnogo pre nego što im se približi na 1.000 metara.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima.

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeremil

    13. decembar 2015 | 15:58

    A ko kaze da ga nisu primetilim 1000m je minimum odstojanja po pravilniku.

  • Milorad

    13. decembar 2015 | 15:58

    Trebali su ga potpiti pa nek se igraju opet

  • Kapetan

    13. decembar 2015 | 15:52

    Kakve to veze ima, naravno da su ga primetili ranije ali posto ribarski brod nije menjao kurs tj. isao pravo na njih, postupili su pravilno i alarmantno, barem su pucali u vazduh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA