UNIJA DISKOGRAFA: Direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu radi - NEZAKONITO!

UDS: Trenutni vd direktora Zavoda za intelektualnu svojinu Nevenka Novaković je na to mesto postavljena rešenjem Vlade od 27. decembra 2014. na mandat od 6 meseci, a taj rok je odavno istekao. Unija diskografa se tako pridružila zahtevu Privredne komore Srbije, koja takođe zahteva izbor novog direktora

  • 7

Unija diskografa Srbije (UDS) podnela je Ministarstvu prosvete Republike Srbije prigovor zbog nezakonite pozicije trenutnog v.d. direktora Zavoda za intelektualnu svojinu i poziv da se u što kraćem roku pokrene postupak izbora direktora Zavoda. UDS se tako pridružio zahtevu Privredne komore Srbije, koja je takođe od Ministarstva zahtevala izbor novog direktora Zavoda za intelektualnu svojinu.

- Imajući u vidu da Unija diskografa Srbije - UDS u svom radu i delovanju ostvaruje saradnju sa državnim organima, a posebno sa Zavodom za intelektualnu svojinu, to Vam se ovim putem obraćamo sa Prigovorom zbog nezakonite pozicije trenutnog v.d. direktora Zavoda za intelektualnu svojinu i pozivom da se u što kraćem roku pokrene postupak izbora direktora Zavoda, navodi se u dopisu Ministarstvu prosvete, koji potpisuje generalni sekretar UDS-a Rodoljub Stojanović, i dalje navodi:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Trenutni vršilac dužnosti direktora Zavoda za intelektualnu svojinu Nevenka Novaković je na mesto v.d. direktora Zavoda postavljena Rešenjem Vlade 24 broj: 119-16655/2014 od 27. decembra 2014. godine ("Sl. glasnik RS", br. 144/2014) na mandat od 6 meseci koji je istekao dana 29.6.2015. godine. Nakon tog datuma ni u jednom službenom glasilu nije objavljeno rešenje Vlade kojim je mandat v.d. direktora Zavoda za intelektualnui svojinu produžen. Takođe nema saznanja ni da je bilo kakav interni odnosno javni konkurs za popunjavanje položaja, na koji je postavljen vršilac dužnosti, objavljen u propisanom zakonskom roku niti do današnjeg dana, navodi se u prigovoru.

Imajući u vidu sve gore navedeno jasno je da je postojeća situacija u Zavodu za intelektualnu svojinu u vezi sa vršenjem funkcije i izborom direktora nezakonita čime se u pitanje može dovesti i zakonitost odluka koje on donosi. Zbog izuzetnog značaja koji Zavod ima, kako za privredu uopšte tako i za oblast diskografije i Uniju diskografa Srbije – UDS koja se između ostalog bavi zaštitom prava intelektualne svojine svojih članova, ovim putem želimo da iskažemo svoju zabrinutost zbog trenutne situacije koja je nedopustiva i koja traje već određeni period, te Vas pozivamo da hitno pokrenete postupak za izbor direktora Zavoda za intelektualnu svojinu kako bi se omogućilo sprovođenje zakona i zakonito funkcionisanje državnog organa kakav je Zavod za intelektualnu svojinu.

Foto: Promo Foto: Promo

Unija diskografa Srbije - UDS je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti snimanja i izdavanja zvučnih zapisa i muzike. Osnivači UDS su eminentni muzički izdavači sa teritorije Republike Srbije, koji su u vremenu veoma raširene piraterije i internet piraterije, odlučili da zaštite svoja prava, kako sopstvenim delovanjem tako i kroz saradnju sa državnim organima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jaran

    15. decembar 2015 | 10:24

    Puna podrska za dirktorku i vidim da njen rad ima rezultata u borbi protiv partokratije i Djelicevih zutaca koji cine srednji management! Vucicu salji jos ljudi da podrze direktorku kako zlo koje smo na izborima 2012 najurili ne bi opet reinkarniralo.

  • izumitelj

    19. decembar 2015 | 15:25

    Informer i Cadez Marko su tendenciozni, pogotovo Cadez koga google najbolje opise, ako zenu sa 35 godina staza takvi kritikuju to je po meni dno dna.

  • laki peric

    16. decembar 2015 | 09:39

    Dotična direktorka uopšte nije kadar SNS-a, već je tu postavljena slučajno, a predstavlja se kao naprednjakinja kako bi izgledala moćnije. Inače se odlično asimilirala sa tamošnjim žutaćima, sa kojima vedri i oblači... Radi se, ustvari, o kameleonima koji svoje karijere grade na političkim vezama, a ne na radnim i stručnim kvalitetima. Položaje funkcionera koriste radi ličnih interesa i beneficija, pa stoga sem bahatosti i samovolje nikakav red ne mogu da uvedu u ovu državnu ustanovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA