Velika Britanija će se raspasti ako izađe iz Evropske unije! Ovo tvrdi bivši britanski premijer (VIDEO)

Džon Mejdžor je u intervjuu radiju BBC rekao da bi, u slučaju da građani Britanije podrže izlazak iz EU, Škotska "vrlo verovatno" i sama održala referendum na kojoj bi odlučila da napusti Veliku Britaniju

  • 11

Bivši britanski premijer Džon Mejdžor upozorio je danas da bi Velika Britanija mogla da se raspadne ukoliko građani na planiranom referendumu odluče da se država povuče iz Evropske unije.

Britanski premijer je okačio OVU SLIKU na društvene mreže, a onda su nastale fenomenalne meme! (FOTO)

Mejdžor je u intervjuu radiju BBC rekao da bi, u slučaju da građani Britanije podrže izlazak iz EU, Škotska "vrlo verovatno" i sama održala referendum na kojoj bi odlučila da napusti Veliku Britaniju, prenela je agencija AP.

- Ujedinjeno Kraljevstvo bi bilo razbijeno, bila bi učinjena velika šteta - rekao je Mejdžor, konzervativac koji se na čelu britanske vlade nalazio od 1990. do 1997. godine.

Britanski premijer Dejvid Kameron će od lidera EU na samitu ove nedelje tražiti određene ustupke kad je reč o članstvu Britanije u Uniji, a vlada u Londonu planira da do kraja 2017. održi referendum o članstvu.

Građani Škotske su lani, nakon veoma napete referendumske kampanje, izglasali ostanak u Ujedinjenom Kraljevstvu. Škotski lideri se zalažu za ostanak u EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    16. decembar 2015 | 16:22

    Hmm,hmmm.nije steta,da se raspadne to visevekovno kolonijalno imperijalisticko zlo, " tamnica" skotskog i ne samo skotskog naroda. Kad raspad YU,nije bio steta,zasto bi bila steta Britanija,uz napomenu da YU, nije nikome nanosila zlo ka Britanija.

  • Pokojni Toza

    16. decembar 2015 | 15:53

    Plase narod praznom pricom....da ne kazem puskom

  • Nikolas

    16. decembar 2015 | 16:09

    U SVAKO DRZAVI KAD REZIM ZELI DA ZADRZI VLAST A NAROD ZELI PROMENE SIRI SE VEST O SMAKU SVETA -NARODU SE USADJUJE STRAH U KOSTI .VIDELI SMO TO NEDAVNO I U FRANCUSKOJ A PRICA SE O DEMOKRATIJI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA