(VIDEO) Amerikanci GREŠKOM BOMBARDOVALI iračke vojnike umesto DŽIHADISTA!

Iračke snage greškom su se našle na meti vazdušnih udara koalicije tokom sukoba s borcima IS u petak južno od Faludže, i tada je poginulo devet iračkih vojnika

  • 38

Više istraga je pokrenuto nakon što je u vazdušnim udarima koalicionih snaga na čelu sa SAD na ciljeve Islamske države (IS) poginulo devet vojnika iračke regularne vojske.

UBIJENO 350 VOJNIKA ISIS! Amerikanci zadali udarac koji će DŽIHADISTI zauvek pamtiti

Iračke snage greškom su se našle na meti vazdušnih udara koalicije tokom sukoba s borcima IS u petak južno od Faludže, i tada je poginulo devet iračkih vojnika, prenele su agencije.

Američka centralna komanda je saopštila kako je moguće da je u jednom od njihovih udara poginulo deset iračkih vojnika, ističući da je koalicija "u potpunosti predana pružanju sigurnosti naših iračkih partnera, dok istovremeno nastavlja akcije usmerene prema uništenju zajedničkih neprijatelja.

Američka vojska je nakon pogibije iračkih vojnika u prijateljskoj vatri takođe pokrenula istragu.

- Ministarstvo je osnovalo istražni odbor kako bi se utvrdili uzroci zbog kojih su koalicijski avioni bombardovali jedinice iračke vojske nedaleko od Faludče u zapadnom Iraku - saopštio je irački ministar obrane Kaled al-Obeidi.

Poslednjih nedelja, Irak je uz vazdušnu podršku koalicije pojačao vojno delovanje kako bi potisnuo IS iz područja koja je ta sunitska džihadistička grupa zauzela u zapadnoj pokrajini Anbar.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA