PROGNOZA ZA JANUAR I FEBRUAR: Zima će biti NIKAD BLAŽA, tvrde meteorolozi!

Republički hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za naredne mesece

  • 23

Ukoliko ste se nadali hladnoj zimi sa puno snega, nezaboravnom skijanju i zimskoj idili, moramo da vas razočaramo. Ukoliko ste zimogrožljivi, vreme je da se radujete. Prema podacima RHMZ-a, ove zime nas očekuje izuzetno toplo vreme sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti. 

SUTRA POČINJE ZIMA: Obradujte se, biće nikad lepša i toplija

U nastavku je detaljna prognoza za naredne mesece, koju je objavio sajt Republičkog hidrometeorološkog zavoda:

JANUAR

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.0ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.0ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim oko 1.4ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5.2ºC. Srednja količina padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja januarska količina padavina iznosiće oko 42 mm.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

FEBRUAR

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.9ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.9ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 8.6ºC. Srednja količina padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja februarska količina padavina iznosiće oko 34 mm.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    21. decembar 2015 | 21:21

    Еее мајко моја па ни зиме ни за божић,,, као дјете из сиромашне куће али поносите,,, није љепшег дана било нити ће бити од 7 јанура!!! Као дјете се сјећам сњежина заваљао метар а око куће брије али брије,,, а у кући ја и моја два старија брата и наш отац ,,, а оно топло боже сачувај ,,,ма шта рећи сузе ми крену како је било лијепо,,, још да нам је мајка била ту ништа нам неби требало ,,,

  • DRAGAN

    23. novembar 2017 | 23:21

    avioni ispustaju ,iz cisterni izduvne gasove kerozina.sunce gasove usija nebo se ugreje i krecu toplotni udari. grad. klizista. i poplave.i mi udisemo zajedno sa prirodom,otrove zakon fizike sve sto ispuste sunce usija u tome je tajna.

  • Branko MAKEDONSKI

    22. decembar 2015 | 16:16

    Onaj shiroki beli trag od aviona na prvoj slici je od HEMIKALIJE koje izbacuju nad Srbijom,Kosovo i Makedoniju,lete na nizim visinama,danju i nocu i kad nema putnickih linija,zvuk motora je jaci,TRAGOVI od HEMIKALIJA NE NESTAJU NEGO SE SIRE I SPAJAJU sa prethodnim ili sa oblacima, "romanticne" "krvave" slike zalaska sunca je zbog prelamanja suncevih zraka kroz hemikalije i njih ima i kod nas ,imam puno fotografija i video kako se tragovi sire i spajaju i nastaju oblaci, potrazite Popovski Branko na faceB. tamo imam postirano,Ocekujte sledeceg perioda da se desavaju razne bioloske i zdravstvene DUGOROCNE anomalije kod cele prirode i coveka !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA