Rusija pod sankcijama EU još najmanje šest meseci

Današnjom odlukom, sankcije protiv Rusije u sektoru energetike, bankarstva i odbrane biće na snazi do kraja jula 2016. godine

  • 24

Evropska unija danas je zvanično produžila ekonomske sankcije Rusiji za još šest meseci, uvedene zbog uloge zvanične Moskve u ukrajinskoj krizi, saopšteno je na sajtu Saveta EU.

PUTIN O SIRIJI: Ono što ste videli nije ništa u odnosu na ono što imamo i možemo!

Sankcije su, kako se podseća, prvobitno uvedene 31. jula 2014. na period od godinu dana.

S obzirom da Sporazumi iz Minska nisu u potpunosti primenjeni do 31. decembra ove godine, sankcije se produžuju, dok istovremeno Savet nastavlja sa svojom procenom napretka implementacije, kaže se u saopštenju.

Današnjom odlukom, sankcije protiv Rusije u sektoru energetike, bankarstva i odbrane biće na snazi do kraja jula 2016. godine.

Agencije podsećaju da je odluka o produženju sankcija Rusiji trebalo da bude doneta početkom decembra, ali je došlo do dvonedeljnog odgađana zbog sumnji koje su iznele neke članice, a prvenstveno Italija, oko kažnjavanja Rusije, dok se istovremeno od te zemlje traži pomoć u razrešenju konflikta u Siriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.M

    21. decembar 2015 | 15:40

    hehe nemacka uzima gas od njih i pravi se luda a pare kaplju kod putina i u rusiju. sad je indija najavila kupovinu s400 i vojnih hilikoptera u vrednosti od 7miliardi. pa neka ih neka drze sankcije da vidimo ko ce pre da pukne. ja se kladim na eu a ti.

  • Boban

    21. decembar 2015 | 16:44

    Jedino mi nije jasno,da li je evropa slepa ili sta? Odlucuju li oni o bilo cemu ili igraju pod palicom vasingtona? Oni sami sebe kaznjavaju,ovde u Rusiji niko o sankcijama i ne prica,ko da je evropa i amerika sve na svetu hahhaha...

  • Boban

    21. decembar 2015 | 17:32

    Kome treba da se uvedu sankcije zbog aneksije Kosova ! Smradovi dvolicni ! Gade mi se fuj , treba da se raspadnu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA