"TATA" JE TRUDAN SA "MAMOM": Oni su transrodni par i postaju roditelji sledeće godine (FOTO)

- Ovo je bila naša želja i nije bilo ničeg u biološkom ili pravnom smislu što je moglo da nas zaustavi, tako da smo odlučili da to uradimo - rekao je budući "tata"

  • 9
Foto: Facebook/Fernando Machado Foto: Facebook/Fernando Machado

Transrodni par iz Ekvadora će ući u istoriju kao prvi primer trudnoće ove vrste u Južnoj Americi. Postaće roditelji sledeće godine, a u vezi su od 2013. kada su se upoznali na društvenoj mreži.

ON JE BIO ŽENSKO, A ONA MUŠKO: Sada su zaljubljeni jedno u drugo i jedva čekaju da se venčaju (VIDEO)

Istaknuti borac za prava LGBT osoba Dajana Rodrigez (33) je objavila vest na društvenim mrežama da njen dečko Fernando Mačado (22) trudan. Oni očekuju sina sledeće godine i time će postati prvi transrodni par u zemlji koji će imati bebu.

Dajana je rođena kao muškarac, a proslavila se u svojoj državi kao prvi transrodni kandidat za članstvo u Kongresu. Ona je iskreno govorila u javnosti o tome da je morala da se bori sa preprekama koje joj je postavljala čak i njena porodica dok su je izbegavali i primoravali da živi na ulici.

Fernanda su svi podržavali, a naročito dobija podršku sada kada je u četvrtom mesecu trudnoće.

Foto: Facebook/Fernando Machado Foto: Facebook/Fernando Machado

- Ovo je bila naša želja i nije bilo ničeg u biološkom ili pravnom smislu što je moglo da nas zaustavi, tako da smo odlučili da to uradimo - rekao je budući "tata".

Oni tvrde da žive kao muškarac i žena koji su prošli kroz složene procese kako bi dostigli svoj cilj. Sada imaju novi, a to je - još jedan član njihove porodice.

Foto: Facebook/Fernando Machado Foto: Facebook/Fernando Machado

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dačo

    22. decembar 2015 | 14:41

    Ovo je bolest 21 veka

  • Jeretik

    22. decembar 2015 | 12:53

    Mama ga napravila , tata rodio i dojio, i sad to dete odrasta u normalnim okolnostima , a mi ako drmnemo cuskicu u zatvor zbog fizickog nasilja , a ovo buduce vaspitavanje deteta , cisto psihicko nasilje , koji ce to biti haos u glavici ,ma dajte ljudi ko je ovde lud .

  • BabaVanga

    22. decembar 2015 | 22:44

    Cisti dokaz da se protiv prirode ne moze, u krevetu se vracaju na stanje kako su rodjeni. Ona je i dalje musko a on i dalje zensko. Ona ce njemu da napravu dete a on ce da rodi, i za koju su se to onda ravnopravnost borili, da promenu frizuru i garderobu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA