≫ 

EVO KAKO JE SVETICA PRIČALA SRPSKI: Zapamtite ono što je Majka Tereza poručila Srbima (VIDEO)

Poznata časna sestra, koju je papa Franja danas, na Trgu svetog Petra u Rimu proglasio sveticom, rođena je u Skoplju 1910. godine pa zato i ne čudi da je znala srpski jezik

  • 59

Najčuveniju časnu sestru na svetu papa Franja proglasio je danas sveticom, na Trgu svetog Petra u Rimu. Pola veka je Majka Tereza u utočištu u Kolkati u Indiji i drugim delovima sveta pružala pomoć nevoljenima i neželjenima, a za mnoge bila je svetica i mnogo pre nego što je takvom priznao i Vatikan. Ono što mnogi ne znaju jeste da je Majka Tereza tečno govorila i srpsko-hrvatski jezik.

Papa Franja proglasio Majku Terezu sveticom (FOTO)

MAJKA TEREZA NIJE SVETICA: Volela je da gleda kako siromašni pate i niko ne zna gde su MILIONI dolara pomoći!

To i ne čudi mnogo pošto je ona rođena u Makedoniji 1910. godine. Tokom nekoliko poseta bivšoj SFRJ ona se vernicima obraćala na srpsko-hrvatskom jeziku.

- U svakom životu krst mora da dođe, jer je krst dar od Boga, dar njegove ljubavi, da bi ljudi mogli da postanu poput Isusa - rekla je okupljenim vernicima.

Inače, Majka Tereza je osnovala red Misionarki milosrđa kako bi pomogla najsiromašnijima na ulicama indijskog grada Kalkute.

Nobelovu nagradu za mir dobila je 1979. godine

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzontra

    22. decembar 2015 | 17:24

    Cistokrvna vestica, samo onaj ko nije radio s ljudima ne moze da provali da je ovo iskonsko zlo, tj vuk u jagnjecoj kozi. ah da nije ni cudo da je kanonizuju, posto treba stepincu koljacu neduzne male dece fali drustvo....

  • markovic

    22. decembar 2015 | 19:10

    Njeni katolici kazu da je mnogo para ukrala dok su deca u Indiji gladovala

  • krivovirac

    8. jun 2016 | 15:52

    ,,NE SUDI, DA TI NE BI BILO SUĐENO!"..ako ej ona grešila neka nosi svoj krst, ako greše oni koji je kanoniuzuju, neka nose svoj krst!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA