IRAK JE POSLE 43 GODINE DOBIO MIS: Džihadisti joj odmah poslali JEZIVU poruku (FOTO)

Celo takmičenje za mis bilo prožeto teškoćama, budući da su religiozni fanatici potencijalnim takmičarkama pretili smrću

  • 11

Prva mis Iraka nakon 1972. godine postala je žrtva vlastite slave - naime, navodno je dobila preteći poziv od Islamske države da im se pridruži ili će je u suprotnom oteti, piše Independent.

DŽIHADISTI SPREMAJU VELIKI POKOLJ U EVROPI! Jezivo upozorenje norveškog lista "Dagbladet"

Šajma Kasim Abdelrahman (20) postala je pre nekoliko dana prva pobednica takmičenja lepote koje Irak nije video više od 40 godina. Ali, prema Jerusalem Postu, primila je preteći poziv nedugo nakon pobede u kojem joj se preti otmicom ako se ne pridruži džihadistima ISIS-a.

Nju je to, jasno, uzrujalo, ali nije dopustila da je preplaši. Kako je rekla za NBC: "Želim da dokažem da iračke žene imaju svoje mesto u društvu i prava kao muškarci. Ničega se ne bojim, zato jer znam da je on što radim ispravno."

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Inače, celo takmičenje za mis bilo prožeto teškoćama, budući da su religiozni fanatici potencijalnim takmičarkama pretili smrću. Na kraju je od šireg izbora od 200 devojaka na takmičenju učestvovalo manje od deset zbog straha za vlastitu bezbednost.

Organizator takmičenja Ahmed Leith rekao je da mu je cilj da unese "dašak normalnog" u društvo: "Iraku treba ovo. Željni smo uneti malo svetla u teško situaciji".

Zbog prijetnji fanatika, otkazan je deo takmičenja u kupaćim kostimima, ali je hidžab svejedno ostao zabranjen kako bi bili usklađeni s međunarodnim standardima.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnjih.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    25. decembar 2015 | 17:12

    Ova se bash razgolila. Vide joj se ruke i celo lice. Sramota bre. Bash sramota. Kako li ce muslimani ovo da prezive?

  • Victoria

    25. decembar 2015 | 17:23

    Po zapadnim standardima bila bi predebela.

  • pantić dimitrije

    26. decembar 2015 | 11:40

    imala si bre lepe obrve ko majmun

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA