Vernici slave jednog od NAJVEĆIH SVETSKIH PROROKA kome je BOG čuvao život

Sveti Danilo se u Bibliji pominje u okviru Starog zaveta, a posebno je u Vavilonu bio poznat kao čovek koji je uspešno tumačio snove.

  • 1

Pravoslavni vernici danas slave Svetog Danila, jednog od najvećih svetskih proroka uz Isaija, Jeremija i Jezekila.

Vernici slave SVETICU koju je SVEKAR DRŽAO U ZATVORU TRI GODINE!

Sveti Danilo se u Bibliji pominje u okviru Starog zaveta, a posebno je u Vavilonu bio poznat kao čovek koji je uspešno tumačio snove.

Danas je NAJVAŽNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK za sve ŽENE U SRBIJI!

Judaizam Knjigu o Danilu smatra sastavnim delom jevrejskih zakona. Međutim, zanimljivo je da Jevreji ne priznaju Danila za proroka, dok ga islam zvanično obeležava, iako se njegovo ime ne pominje direktno u Kuranu.

Iako svojim proročanstvima nekoliko puta po legendi spasao život kralju Vavilona, Danilo je po predanju ipak bio osuđen zato što je verovao u samo jednog Boga.

Njegova tri prijatelja bila su bačena u užarenu peć, dok je Danilo bačen u duboku pećinu iz koje je izašao nepovređen. Njega je predanju spasao lično Bog kako bi potom 536. godine pre nove ere mogao da predvodi ustanak i dovede do konačnog kraja jevrejskog ropstva u Vavilonu.

Foto: Flickr/@wdroops Foto: Flickr/@wdroops

Nepotpuni istorijski podaci navode da je Danilo bio jedan od sudija u Vavilonu koji nije želeo da progoni jevrejsko stanovništvo, zbog čega ga je kasnije navodno hrišćanstvo priznalo za jednog od mučenika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max benser

    30. decembar 2015 | 08:41

    PRODAVANJE RELIGIOZNE MAGLE U BEOGRADSKOJ MAGLI! Odgovara veoma, jer Redakcije su na duhovnom nivou srednjeg Veka, nakon rusenja Jugoslavije, Srbima se prodaje jevrejska magla svakog dana, uz Kompjutore i Satelite! Cak su vrlo slicne te Magle, ne vidi se nista, cak niti Prst pred Nosom, pa Vernici trebaju Svece u Crkvi, logicno, religiozni mrak treba svetlost Sveca! Jadni Srbi, zive u duploj magli, vremenskoj i duhovnoj!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA