KAKVA PRIČA, KAKAV CAR: Žarko Paspalj spasao 1.500 gramofonskih ploča sa ĐUBRIŠTA u Vinči

Sve se desilo pre oko mesec dana, kada je njegov dobar drug, radio amater, koji inače živi na Novom Zelandu, došao u Beograd

  • 25

Nekada jedan od najboljih košarkaša Evrope Žarko Paspalj, legendarni "Palja", danas je ponosni vlasnik preko 1.500 gramofonskih ploča do kojih je došao na jedan neverovatan način, piše "Vice Srbija". Ploče je odbacio Studio B, a Palja ih je pokupio sa đubrišta. Preciznije - iz kontejnera s deponije u Vinči.

Ispovest legendarnog srpskog košarkaša: Istina o NBA ligi i šta sam tamo doživeo!

Sve se desilo pre oko mesec dana, kada je njegov dobar drug, radio amater, koji inače živi na Novom Zelandu, došao u Beograd.

- Pozvao me i rekao "Ej Paljo, ovde u Vinči se nešto dešava sa arhivom Studija B. Oni su nešto privatizovani, i svuda su njihove ploče, beta kasete, svašta je izbačeno iz jednog njihovog magacina. Došli neki ljudi, krenuli da tovare, kažu nose na đubrište, ja uzeo na brzinu jedan paket sa možda 200 ploča". Ja ga pitam, čekaj bre koliko je tu ploča, a on kaže – sigurno nekoliko hiljada  - priča Paspalj, dodajući da mu smeta bacanje ploča i sličnih stvari.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Ja ukapiram da je prošlo već tri dana, ali reših da se zainteresujem. Krenem da okrećem prijatelje i raspitujem se kod dosta ljudi, da vidim da li to još postoji. I dobijem informaciju da su svi ti paketi bačeni u reciklažni centar u Višnjici. Pozovem tamo, oni mi kažu dodjite slobodno - nastavlja Paspalj.

Žarko je uspeo da spase 1.500 ploča koje je prebacio kod sebe u garažu.

- Pravo da ti kažem, nisam stigao još ni da pregledam čega sve ima, ali vidim da ima puno klasične muzike koja je odlično očuvana. Naravno, ima puno i domaće i strane pop i rok muzike i to je odlično - ispričao je Paspalj.

Kompletnu priču možete pročitati na Vice Srbija.

(Telegraf.rs / Izvor: Vice.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iphone man

    7. januar 2016 | 14:14

    Kada su se u ovoj zemlji stoka i majmuni docepali para i privatizacije STRASNO.Samo im tako bednim i jadnim pare u glavi,ne znaju oni sta je bogadstvo niti ce ikada saznati.Naklon Paspalju citajte sadasnji vlasnici i ucite sta su vrednosti u zivotu,ili jednostavno poledajte sta sve vi nemate e to su vrednosti!!!!!

  • Zarko PN

    7. januar 2016 | 15:42

    Gromada od coveka!! Svaka cast!

  • Dag

    7. januar 2016 | 14:11

    Opet si, uzeo - pehar... (Tebi je, i delic srca - dovoljan.Sve najbolje ,komsija!(...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA