AIK Banka proširuje svoje poslovanje i na tržište Evropske Unije

Kupovinom akcija Gorenjske Banke, AIK Banka a.d. Beograd ima nameru da adekvatnim upošljavanjem raspoloživih sredstava osigura dalji rast prinosa i profitabilnosti

  • 0

Na osnovu javnog poziva za dokapitalizaciju Gorenjske Banke dd iz Kranja objavljenog dana 4.12.2015. godine, AIK Banka a.d. Beograd je dala ponudu za sticanje 13,88% akcijskog kapitala ove banke.

AIK BANKA dobila priznanje za NAJBOLJU KOMERCIJALNU i INOVATIVNU banku! (FOTO)

Kupovinom akcija Gorenjske Banke, AIK Banka a.d. Beograd ima nameru da adekvatnim upošljavanjem raspoloživih sredstava osigura dalji rast prinosa i profitabilnosti, ali i da kroz učešće u kapitalu Gorenjske Banke, svoje poslovanje, poslovni uticaj, bazu klijenata i partnera proširi izvan granica Srbije, odnosno na tržište EU, što je i razumljivo, uvažavajući činjenicu da se u kontinuelnom procesu približavanja Srbije Evropskoj uniji, jačanje regionalne konkurentnosti domaćih preduzeća i banaka nameće kao neophodna pretpostavka.

U eri savremenih informacionih tehnologija u kojoj su vremenska i fizička ograničenja svedena na minimum, širenje poslovanja van teritorijalnih granica predstavlja ne samo mogućnost i priliku već je, danas više nego ikada ranije, imperativ koji se nameće kao logična pretpostavka daljeg rasta i razvoja.

Pored toga, u svetlu globalnih i regionalnih ekonomskih trendova, realno je za očekivati konsolidaciju nacionalnih, ali i regionalnog bankarskog tržišta u predstojećem periodu. U svetlu ovakvih procesa, AIK banka, kao banka sa jakom kapitalnom osnovom, ima potencijal da u ovim procesima zauzme aktivnu i odgovornu ulogu.

Aktivnosti AIK Banke, poput ove, neće samo voditi širenju saradnje lokalnih i EU tržišta na polju bankarskog poslovanja, već i stvaranju pretpostavki za širenje kooperacija u raznim drugim oblastima privrede, jačajući ekonomsku konkurentnost čitave regije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA