TRI DANA SU MI ZVONILI TELEFONI, VAJBER I SKAJP: Ispovest Srbina koji je postao SVETSKA ZVEZDA (FOTO)

Darko Milićević je izazvao ogromnu pažnju javnosti time što je napravio solarni panel od limenki, a tvrdi da će se medijima sam javiti kada smisli nešto "zaista moćno"

  • 50
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon što smo objavili priču o profesoru matematike i informatike Darku Milićeviću iz Paraćina koji je napravio solarni panel od praznih aluminijumskih konzervi da bi isprobao da li taj alternativni način zagrevanja radi, profesor se "ni kriv ni dužan" našao u centru pažnje domaćih i svetskih medija.

GENIJALNI IZUM SRBINA: Od 44 LIMENKE PIVA napravio aparat koji mu GREJE CELU KUĆU!

Telegraf je pokušao da sazna kako se on sada oseća kada je stekao svetsku slavu i evo kakav smo odgovor dobili.

- Tri dana su mi zvonili telefoni, Vajber, Skajp. Potpuno me je poremetilo sve ovo. Dosta sam energije potrošio na objašnjavanje da sam običan čovek, da nisam genije, car niti bilo šta slično. Ono što mi dosta znači je što sada znam kako da nešto objavim na sva zvona ako to zaista rešim. Ako mi padne na pamet neki patent, nešto zaista moćno, sigurno javljam - odgovorio nam je profesor Milićević.

O genijalnom Srbinu koji je OD LIMENKI PIVA NAPRAVIO SOLARNI PANEL pisali i strani mediji!

On je na svom Fejsbuk profilu, između ostalog, napisao, da je položio Mensa test "ali da sebe ne smatra ništa većim genijem od bilo kog čoveka koji svoje slobodno vreme troši na neki svoj hobi".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da profesor Milićević ima dosta hobija, uverili smo se kada smo prvi put razgovarali sa ovim ipak izuzetnim čovekom. Osim što je više godina član Mense sa koeficijentom inteligencije 150, jedan od njegovih hobija jeste izrada porodičnog stabla.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Očeva majka je iz Srema i on mi je često pričao kako je voleo da ide tamo, pa mi je nabrojao članove familije koliko se sećao. U pravljenju porodičnog stabla korisna stvar su društvene mreže jer sam tako našao gomilu familije i povezali se. Sa druge strane, očev otac rodom je iz ovog kraja, iz Striže. Stablo tu kreće od Milića po kome je cela loza dobila prezime Milićević u 19. veku, kada je knez Miloš doneo ukaz da se prezime ne prenosi sa oca na sina nego da to po bratstvu ide. Tako je sin Milića dobio prezime Milićević. U mom porodičnom stablu, a imam ih dva, ima još praznih polja koja čekaju da se popune - rekao je za Telegraf u prvom razgovoru profesor iz Paraćina o kome je svet pričao.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limun

    14. januar 2016 | 14:59

    Uputstvo za ovaj panel ima vec 5 godina na netu...

  • Sarkazam?

    14. januar 2016 | 17:26

    Ovako, ovde u komentarima ima jako pametnih ljudi ali sto ih mrzi da procitaju vest do kraja to je strasno. Covek je sam rekao da je ideju uzeo sa interneta, to je rekao kada je dao prvi intervju, mozete procitati kada kliknete na ona crvena boldovana slova, to je za ove pametne. Ali dzaba sve procitaju jednu recenicu i ajde odma da blatimo coveka i naravno sa komentarom "ja ovo, ja ono".

  • Ivan Zonjic

    14. januar 2016 | 14:59

    Svaka čast majstore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA