PANIKA U HAJATU: Zloćudni softver KRAO brojeve kreditnih kartica gostiju!

Na sajtu korporacije objavljen je spisak, iz kojeg prozlazi da je u periodu od sredine avgusta do sredine oktobra malverom bio zaražen i hotel "Hajat Ridžensi" u Beogradu

  • 1

Hotelski lanac "Hajat" saopštio je da je prošle godine u 250 svojih hotela našao zloćudni softver za koji postoji mogućnost da je krao brojeve kreditnih i debitnih kartica gostiju i druge informacije. To je prvi put da je korporacija "Hajat" objavila spisak hotela od kako je prvi put u decembru šturo saopštila da je u svojim hotelima pronašla zloćudan softver.

Jedna portparolka korporacije rekla je da hotelski lanac u ovom trenutku ne zna koliko je ljudi moglo da bude oštećeno.

Softver je bio prisutan između jula i decembra na mestima gde se obavlja plaćanje, poput recepcija, restorana, u spa-centrima i u drugim delovima hotela.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Softver je pronađen u mnogim o Hajatovih brendova, uključujući "Park Hajat", "Hajat Ridžensi" i "Andaz".

Oko 100 hotela nalazi se u SAD, a ostali u inostranstvu, uključujući i London, Pari i Šangaj. Na sajtu korporacije objavljen je spisak, iz kojeg prozlazi da je u periodu od sredine avgusta do sredine oktobra malverom bio zaražen i hotel "Hajat Ridžensi" u Beogradu.

Kompanija, čije je sedište u Čikagu, poseduje oko 630 hotela.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilo je extra

    15. januar 2016 | 10:20

    Super nemam ni za kafic a tek o Hajaty ni ne razmisljam stalno Sam u minus fazi tako da nema sta da ukradu mogu da mi uplate ako zele

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA