KIM DŽONG UN PROIZVEO PIĆE KOJE NE IZAZIVA MAMURLUK: Živeli, ovo smo svi čekali!

Fabrika hrane Taedongang godinama radila na stvaranju ovog pića tako što je šećer zamenila s prženom pirinčem koja navodno pomaže da se eliminiše osećaj mučnine i mamurluka

  • 7

Prošle godine tvrdili su da su stvorili čudesan lek koji leči ebolu, AIDS i rak, a sada državni mediji Severne Koreje tvrde da je upravo u njihovoj zemlji izmišljeno alkoholno piće koje ne izaziva mamurluk.

SVETSKA VEST BROJ 1: Napravljena vakcina koja leči SIDU, EBOLU, SARS i MERS!

Tako se u "Pjongjang Tajmsu" može naići na članak koji su preneli razni portali, a u kojem se spominje poseban ženšen liker za koji tvrde kako se može piti bez straha od mamurluka idući dan.

U članku se takođe ističe da je fabrika hrane Taedongang godinama radila na stvaranju ovog pića tako što je šećer zamenila s prženom pirinčem koja navodno pomaže da se eliminiše osećaj mučnine i mamurluka.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Tečnost Korjo, koja je nastala od šest godina starog ženšen, poznata je po lekovitom učinku, a prženi pirinač cenjen je od strane nutricionista jer dobro utiče na organizam - pišu severnokorejski mediji.

Ženšen je jedno od najpoznatijih biljnih sredstava u svetu, a proteklih godina u njihovim medijima ga se često spominje i kao eliksir života.

U Evropi je najpoznatiji kineski ženšen, ali raste i u Koreji, Vijetnamu i Sjedinjenim Državama. Koren ginsenga od davnine se upotrebljava u koncentriranom obliku kao lekovito sredstvo ili u razređenom obliku kao preparat za čaj.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA