BELI LISTIĆI UMALO U SKUPŠTINI: Bez kampanje osvojili 4,19 odsto!

Najveće iznenađenje ovih izbora, "beli listići", potukli Dveri, SVM, Pokret radnika i seljaka, SDA Sulejmana Ugljanina, a zamalo i srpske radikale!

  • 7

Prema podacima Republičke izborne komisije, broj građana koji je odlučio da precrta svoj glasački listić ili da ga ostavi netaknutim ovog puta umalo je ušao u parlament!

Naime, "beli listići" su osvojili čak 4,19 odsto glasova, i to sve bez ikakve kampanje!

Srpska radikalna stranka je osvojila neznatno više (4,6 odsto), dok su "beli listići" potukli Dveri (3,7 odsto) i Savez vojvođanskih Mađara (2,4 odsto).

Oni su takođe bili ubedljivi i protiv Reformističke stranke (0,2 odsto), Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina (0,4 odsto), Pokreta radnika i seljaka (1,5 odsto), Socijaldemokratskog saveza (0,4 odsto), koalicije “Sve zajedno”: BDZ, GSM, DZH, DZVM – Emir Elfić (0,4 odsto), koalicije Albanaca Preševske doline (0,2 odsto), Crnogorske partije (0,1 odsto), Komunističke partije (0,8 odsto) i NOPO (0,5 odsto).

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cetrnaestogodisnjak

    7. maj 2012 | 01:50

    Kladim se da bi bilo manje problema kad' bi ti listici bili na vlasti...!

  • Mileta

    7. maj 2012 | 05:36

    Ako ovo nije bio dovoljan znak da u nasoj zemlji i ne treba da se glasa nego da se propagira direktna demokratija ona stvarno neznam sta dalje. bravo za kreativnu omladinu

  • Dalibor

    7. maj 2012 | 14:53

    Mnogo značajniji domet nevažećih listića je u tome što su sprečili ulazak u gradsku skupštinu LDP i URS i u Beogradu i Novom Sadu pošto su svojim postojanjem podigli nivo glasova potreban za cenzus. Takođe, i SRS bi ušao u Parlament da nije bilo nevažećih listića. Drugim rečima, akcija je više nego uspela, a biće još uspešnija u periodima koji slede kad će i velike partije morati da se zapitaju imaju li legitimitet pored tako velikog broja belih listića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA