Dali smo zadatak od milion dolara SRPSKIM SVETSKIM ŠAMPIONIMA. Evo da li su uspeli da ga reše! (FOTO) (VIDEO)

Srpske šampione smo dočekali na aerodromu, i dali im zadatak koji nije uspeo da reši ni čuveni Vene Bogoslavov

  • 10

Vodeći se pričom da matematički zadatak teksaškog bankara iz Dalasa ni čuveni profesor matematike u penziji i autor legendarne "Veneove zbirke" Vene Bogoslavov ne može da reši, zamolili smo učenike Matematičke gimnazije, koji su ostvarili veliki uspeh u Kazahstanu, da pokušaju da ga urade.

SLETELI SRPSKI ŠAMPIONI, PRVACI SVETA: 7 veličanstvenih sa 6 medalja u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od učenika je rado pristao da pokuša da dođe do tačnog rezultata. Dohvatio se olovke i bacio na posao. Ali, kako za ovaj zadatak treba dosta vremena, nismo želeli mnogo da ga "mučimo".

Ni Vene nije mogao da reši zadatak od milion $! (FOTO)

Odlučili smo da mu damo neko vreme kako bi se odmorio od puta, sabrao utiske iz Kazahstana s međunarodne olimpijade u kojoj je učestvovalo 450 učenika iz 19 različitih zemalja, pa će nam javiti da li je uspeo da dođe do tačnog rešenja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Direktor gimnazije Srđan Ognjanović je istakao da je veoma ponosan na svoje đake koji su ostvarili veliki uspeh u Kazahstanu.

- Ovo je veliki uspeh u godini u kojoj slavimo 50 godina gimnazije. Naši đaci su i ranije ostvarivali velike uspehe. Ipak, ovo je jedan od najvećih, jer je pobeda došla iznenada - priča Ognjanović, pa dodaje:

- Nisam se nadao ovom razultatu i veoma sam ponosan. Na ovom takmičenju je veliki broj ruskih škola, na koje smo se mi ugledali, ali sada slobodno možemo da kažemo da smo ispred njih.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Srpski đaci u osvojili šest medalja. Dve zlatne medalje iz matematike osvojili su Ognjen Tošić i Aleksa Konstantinov, a srebrnu Aleksa Milojević.

Osim medalja iz matematike, oni su doneli zlato i iz fizike, a tu medalju je osvojio Mihajlo Sporić, dok je Dušan Noviić osvojio bronzanu medalju.

David Milićević je osvojio bronzu iz informatike.

Pogledajte šta je Ognjen Tošić, koji je osvojio zlatnu medalju iz matematike, rekao o uspehu koji je zajedno sa svojim drugarima ostvario na međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu:

(Marina Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA